Raoul Pal, yatırımcıya Bitcoin ve Ethereum macerasını anlattı

Raoul Pal, yatırımcıya Bitcoin ve Ethereum macerasını anlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Eski Goldman Sachs yöneticisi Raoul Pal, 9 Mart Çarşamba günü kripto piyasasında yaşanılan gelişmeleri değerlendirdi. Pal, daha önceki değerlendirmelerine de vurgu yaptı. Şimdi ise Bitcoin ve Ethereum hikayesini paylaştı.

Pal, makro ekonomik ve yatırım stratejisi araştırma hizmeti Global Macro Investor’ı (GMI)  2005’te kurmadan önce, Londra’da küresel varlık yönetimi firması GLG Partners ve GLG Global Macro Fund’un eş yöneticiliğini yaptı.

Pal bundan önce Goldman Sachs’ta gibi önemli bir şirkette daha çalıştı. Burada Hisse Senedi ve Hisse Senedi Türevleri’nde Avrupa serbest fon satış işini birlikte yönetti. Halen 2014 yılında kurucu ortağı olduğu finans ve iş video kanalı Real Vision’ın CEO’su olarak görev yapıyor. Piyasa dinamiklerini iyi bilen Raoul Pal, genel ekonomi tarafında da sıkı bir takipçi.

Raoul Pal’ın Bitcoin ve Ethereum yorumu

GMI bülteninin Nisan 2020 sayısında Pal, “gelecek” olarak adlandırdığı Bitcoin’in bir gün 10 trilyon dolarlık bir değere sahip olabileceğine neden inandığını açıkladı. Bu sayıda Pal, Bitcoin için 10 trilyon dolarlık bir değerleme fikrinin o kadar da çılgın olmadığını söyleyerek şunları ekledi:

“Sonuçta, bu sadece bir para birimi veya hatta bir değer deposu değil. Kriptografik algoritmanın dışında asla oluşturulamayan, güvenilir, doğrulanmış, güvenli bir dijital değere sahip finansal ve muhasebe sistemi. Tüm değişim aracı sistemimizin ve paranın kendisinin ve üzerindeki platformun geleceğinden başka bir şey değildir.”

O zamandan beri Pal, kripto varlıklarındaki değişiklikler hakkında güncellemeler yaptı. Elinde ise uzun süre varlık tuttuğunu belirtti. 29 Ekim 2021’de Twitter’da “sorumsuzca uzun” Ethereum olduğunu söyledi. Başka varlıkları da elinde tutan Raoul Pal, Bitcoin ve Ethereum hakkında şu yorumu yaptı:

“Bitcoin hakkındaki görüşlerim önemli ölçüde değiştiğinde, onu bir varlık olarak daha az düşünmüyorum. Ancak bunu ağ açısından ve topluluk açısından düşündüm. Topluluğun yeni insanları çekmediğini düşündüm. Ve bir ağın görevi yeni katılımcıları çekmektir. Ve ağ insanları aktif olarak reddediyorsa, düşük performans göstereceğini düşündüm. 

Ethereum, internet gibi. Bu yüzden bu riski aldım. Ve sonunda çoğunluğu Ethereum’a kaydırdım ve ardından makro görüşleri ifade etmek için başka alımlar daha gerçekleştirdim.”

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin