featured

Raiden, Ethereum Ölçeklendirme Çözümü için Kilometre Taşını Hazırladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017 yılında belkide en çok konuşulan coinlerden biri olan Ethereum, Blockchain teknolojisi ile çalışan önde gelen bir çevrimiçi açık yazılım platformudur. Geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamaları yaratmasına ve serbest bırakmasına olanak tanırken ölçeklendirme çalışmalarının bir parçası olarak Raiden Projesi yaratılmıştır.

En yeni kilometre taşı, Ethereum ağının, kodun sonunda Ethereum ağı üzerinde yayınlanmaya ve yayınlanmaya başlamadan bir sonraki geliştirme aşamasına geçmesinde çok önemlidir. Yani zincirleme bir reaksiyon gibi.




Ölçeklendirme sorunları

Alıcılar, satıcılar ve yatırımcılar, yüksek sayıdaki işlemlerden ötürü Ethereum ağındaki zorluğunu arttırırken, kullanıcılar ağın yavaşladığını ve kısıtladığını söylüyor.

Raiden projesi Ethereum’un sorunun çözüm noktası olarak geliştirildi. Proje 2015 yılında başladı ve Bitcoin’in öne çıkan Şimşek Ağından esinlenilerek Bitcoin işlemlerinin çoğunun şebekeden uzaklaşması sağlandı.

Raiden de aynı özelliklere sahip olmakla beraber ayrıca doğrudan işlem, konuşma ve müzakereye izin vermek için eşler arası kanalların oluşturulmasına izin verecek. Raiden Projesi, kullanıcıların belirteçlerini ticarete açmalarını ve diğer ademi merkezi uygulamalara ölçekte erişmelerini de sağlayacak.

Raiden uygulamaya konulduktan sonra, zincir dışı ödemeler, ticaret, satın alma ve satış çok daha kolay ve hızlı hale gelecek. Proje ayrıca, ağın herhangi bir glitches veya potansiyel saldırganlardan korunmasına yardımcı olacak.

Bitcoin, bir çok dijital para projesinin ortaya çıkması için yol açarken, Ehtereum ise bunlardan biri olarak gelecek için büyük vaatte bulunan bir projedir. Raiden ise bu noktada Ethereum’un dijital para biri olarak yavaş yavaş genel kullanıma doğru ilerlemeye devam etmesini sağlamak için uzun vadede başarı sağlayacak bir çalışmadır.

Cointelegraph

 

Mesut Paçavra
Global Pazarlama / Mining Uzmanı

 


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin