Ethereum ve BSC ağı arasında köprü görevi gören platform hacklendi
Ethereum ve BSC ağı arasında köprü görevi gören platform hacklendi

Ethereum ve BSC ağı arasında köprü görevi gören platform hacklendi, zarar 2022 yılı rekoru

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – X-Bridge olarak adlandırılan DeFi protokolü Qubit Finance’in zincirler arası köprüsü hacklendi ve bu sürecin sonunda platform, 80 milyon dolar kaybettiler.

X-Bridge, Ethereum’dan Binance Smart Chain‘e token takasını kolaylaştıran bir sistem. Başka bir deyişle, biri köprüye bir ERC-20 tokeni yatırdığında, karşılığında Binance Smart Chain’de kullanılabilecek bir BEP-20 tokeni alırsınız.

Blockchain güvenlik firması CertiK’e göre, X-Bridge’in akıllı sözleşme kodunda istismara yol açan “mantıksal bir hata” vardı. Koddaki hata, saldırganın, Ethereum’a yatırma işlemi yapılmadan Binance Smart Chain’deki tokenleri geri çekmesine izin verdi.

CertiK’e göre, saldırgan 77.162 qXETH’yi (185 milyon $) netleştirdi ve daha sonra teminat olarak kullandı ve kredi havuzlarından 80 milyon dolar değerinde başka varlıkları ödünç aldı.

Bu varlıklar 15.688 wETH (37,6 milyon $), 767 BTC-B (28,5 milyon $), yaklaşık 9,5 milyon dolar değerinde çeşitli stabil coinler ve yaklaşık 5 milyon dolar değerinde CAKE, BUNNY ve MDX tokenleri olarak bildirildi.

CertiK, The Block’a verdiği demeçte, saldırgan X-Bridge’den 185 milyon dolar kadar çalarken, 77.162 qXETH’yi doğrudan ETH’ye dönüştürmedi, bu nedenle yukarıdaki tokenler aracılığıyla yalnızca 80 milyon dolarlık bir soygun yaptı.

Firma, “Bu, 2022’nin bugüne kadarki en büyük DeFi soygunu” dedi. CertiK’e göre, geçen yıl DeFi projeleri hack olaylarından ötürü 1,3 milyar dolar kaybetti.

Qubit Finance, verebilecekleri en yüksek ödülü vermek için çalanlarla temasa geçtiğini söyledi. Bu arada, X-Bridge’in belirli işlevlerini bir sonraki duyuruya kadar devre dışı bırakırken, fon talep edilebilir.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin