QuarkChain yarışması ve detayları
QuarkChain yarışması ve detayları

QuarkChain yarışması, Sharding’in potansiyelini övüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ölçeklenebilirlik, Blockchain ve kripto para birimleri dünyasında süregelen bir sorundu. Çoğu kamu Blockchain’i bu konuda ciddi sorunlardan muzdarip. QuarkChain, dünyanın herhangi bir yerindeki kişilere, anında bir deneyim kazandıracak bir TPS yarışması ile geldi. Bu, kripto para birimleri için mümkün olan pek çok ölçeklendirme çözümlerinden biri ve Ethereum geliştiricileri tarafından halihazırda keşfedilmiş bir kavram. QuarkChain ekibi, kripto para geliştiricilerine daha fazla para kazandırmak için ilginç bir yarışma olan QuarkChain yarışması ile geliyor.

Kripto ölçekleme dünyasının geliştirilmesi

Çeşitli ölçekleme çözümleri üzerinde çalışan çok sayıda kripto para sistemine rağmen, daha yüksek bir işlem verimine olan talep bir süredir ortada. Saniyede çok sınırlı sayıda işlem yapabileceğinden, bu konuda belki de Bitcoin en kötüsü. Ethereum, bu bağlamda, ağının trafik sıkışıklığına uğramasına rağmen, bu konuda biraz daha iyi durumda.

Yaklaşan ölçekleme çözümlerinden bazıları oldukça egzotik isimlere sahip. Bitcoin Lightning Network’e sahip, Ethereum’un Sharding ve Plasma’sı var. Başlangıçta ilan edildiği gibi çalışabiliyorsa, tüm bu kavramların bolca değeri var. Durumun böyle olup olmadığını sadece zaman gösterecek. QuarkChain ekibinin gösterdiği gibi, saniyedeki işlem sayısını artırmak hiçbir şekilde imkansız değil.

Sharding teknolojisinin versiyonları göz önünde bulundurulmaya değer. İlk TestNet stres testi, zincirin zirvede saniyede 14.700 işlem gerçekleştirebildiğini gösterdi. Bu, kripto para birimini yakın gelecekte ana akım olarak almak için yeterli olmasa da, teknoloji meraklılarının 2018’de ele alması gerekenlere kıyasla çok büyük bir gelişme.

QuarkChain yarışması ve detayları

QuarkChain ekibi, kripto para geliştiricilerine daha fazla para kazandırmak için ilginç bir yarışma düzenliyor. Amaçları, geliştiricilere hepsinin en yüksek TPS’sini vurma fırsatı sağlamak. Bu yarışma bir ay sürecek. Uygun kullanıcıların kendi node’leri ve cluster’leri aracılığıyla bir QuarkChain test ağı oluşturması ve buna göre en yüksek TPS’yi elde etmesi gerekir.

İlginçtir ki, bu yarışmanın kazananlarına Quark kripto para birimi ödenmeyecek. Bunun yerine, aksi kanıtlanıncaya kadar dünyanın önde gelen kripto para birimi olduğu için, ödüller Bitcoin ile ödenir. Uygun girişler, ödüllere hak kazanmak için bazı katı kurallara uygun olmalı. TPS üretimini herkese açık bir şekilde göstermek için bir Youtube video bağlantısı olmalı ve kişisel bilgilerin bir Git taahhüdü ile paylaşılması gerekir. Ek olarak, başarı, yol boyunca herhangi bir kurbanı ortadan kaldırmak için tekrarlanabilir olmalı.

Bu yaklaşım ile QurkChain ekibi, kripto para piyasasında ölçeklenebilirliğin ileriye taşınmasını sağlamak istiyor. Pek çok ağ, TPS’lerini geliştirmekle boğuşuyor ve bu ölçekte bir rekabet, daha fazla geliştiricinin, yeni projeler ortaya çıkartmasına yardımcı olabilir. Bu çözümün QuarkChain uygulaması bir süredir GitHub’da mevcut, bu nedenle diğer ağların bir parçası olarak da görünebilir.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin