Quantum Blockchain Technologies, Bitcoin madencilik teknolojisi için önemli bir adım atıyor!
Quantum Blockchain Technologies, Bitcoin madencilik teknolojisi için önemli bir adım atıyor!

Quantum Blockchain Technologies, Bitcoin madencilik teknolojisi için önemli bir adım atıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Quantum Blockchain Technologies şirketi FPGA geliştirmesinin ilk aşamasının tamamlandığını ve Bitcoin madencilik operasyonlarını oluşturma yolunda çalışmalarında ilerlediğini duyurdu. Şirket, amacının kripto para madenciliği için daha hızlı ve daha enerji verimli yollar bulmak olduğunu söylüyor.

Madenciler tarafından kullanılan mevcut teknik, Bitcoin çıkartmak için kullanılan bir algoritmanın hesaplanması olan, yalnızca kablolu işlevle gerçekleştirilebilen özel ASOC yongası üretmek olacak. Quantum, algoritmalar ne kadar hızlı hesaplanırsa ve ne kadar çok ASIC yongası dağıtılırsa, bir madencinin Bitcoin çıkarma olasılığı o kadar yüksek olur.

ASIC çipi ne gibi faydalar sunacak?

Pahalı bir işlem olan ASIC çipini üretmek için iki adım var. İlk olarak, nihai ASIC yongası tarafından kullanılacak olan mantık kapıları mimarisini geliştirmek. Önceden tanımlanmış bazı işlevleri içeren ve FPGA olarak adlandırılan daha ucuz ama daha yavaş bir yonga üzerinde gerçekleştirilir. İkinci adım ise tasarımı özelleştirerek maliyetleri düşük tutmak için küçük bir partide bir prototip üretmek.

Son aşama, tamamlanmış ASIC yongasının üretilmesi pahalı bir işlem ancak çok daha hızlı olan çok küçük ölçekli (şu anda 5nm’ye kadar) bir işleme yongasına ulaşılıyor. QBT şimdi FPGA geliştirme aşamasını tamamladı ve ASIC prototipini geliştirmek için çalışmalarına başlayacak. Dahili testlerden elde edilen ilk tahminler, Quantum’un ASIC prototip tasarımının kripto endüstrisinde kullanılan en hızlı ASIC çipinden daha iyi performans göstereceğini gösteriyor.

Firma ayrıca FPGA’sının rekabetçi bir Bitcoin madenciliği aracı olabileceğini gösteren AI analizi yaptı. Quantum, aynı prensibin ASIC ve diğer mevcut ticari madencilik araçları için de geçerli olacağını söyledi. Testlerin önümüzdeki üç ay devam etmesi bekleniyor.

CEO ve başkan Francesco Gardin şunları söyledi:

Ar-Ge’miz çok kısa sürede çok etkileyici sonuçlar elde ettik. Programın başlamasından sadece dört ay sonra, ASIC ULTRA Boost’un standart madencilik algoritmasını beş yıllık bir çalışmadan sonra iyileştirdiğine inandığımız bir patent başvurusunda bulunduk. ASIC Boost belgesinin 2016’da yayınlanmasının ardından ilerleme yok.

Yakında, kağıt üzerinde, halihazırda sınıfının en iyisi olan ASIC Bitcoin madenciliği ticari çözümünün hızından daha iyi performans gösteren ASIC Bitcoin madencilik çipimizin tasarımına başlamaya hazır olacağız. Bu önemli iyileştirme, ASIC ULTRA Boost’un yeni optimizasyonunun uygulanmasından önce olacak. Kriptografi uzmanımız tarafından geliştirilmekte olan ikinci patent başvurumuzun, enerjide bir azalma da dahil olmak üzere önemli bir iyileştirme sağlayacağına eminiz.

proactiveinvestors


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Alsancak mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin