Qtum Platformu, artık Amazon Web Servisleri ile kullanılabilir
Qtum Platformu, artık Amazon Web Servisleri ile kullanılabilir

Qtum Platformu, artık Amazon Web Servisleri ile kullanılabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Singapur merkezli Qtum Platformu, Amazon Web Servisleri (AWS) üzerinde merkezsiz uygulama (DApp) geliştirme platformunu başlattı. Bu lansman ile AWS kullanıcıları ve geliştiricileri, Qtum Core, Solidity ve Qmix web IDE’den oluşan bir Amazon Machine Image (AMI) kullanarak akıllı sözleşmeler geliştirebilecekler.

Qtum, merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak için Qtum Foundation tarafından geliştirilen bir platform. Bir araç takımı olarak tasarlanan platform, ölçeklenebilirliği azaltmak ve çözmek için ağın kaynak kanıt modelini kullanıyor.

Qtum Platformu Vakfı CIO’su Miguel Palencia açıklamalarda bulundu

QTum’un AWS pazarındaki lansmanı, son kullanıcılar ve Enterprise için kullanımı kolay ve güçlü bir bulut tabanlı çözüm sunuyor. Qtum platformunda DApps geliştirmek veya inşa etmek isteyen herkes bundan faydalanacak.

Miguel Palencia ekledi:

Yeni Qtum AMI’yi, AWS’de kullanmanın faydalarından biri “bağımlılıklarla uğraşma zorunluluğu” olmadan Blockchain’de çalışmaya başlama kolaylığı olacak. Platform, herhangi bir Qtum Node’u çalıştırmak veya Qtum’u başlatmak için önceden kurulmuş olan Qtum’u kullanmayı mümkün kılacak.

Bununla birlikte Qtum, mainnet veya testnet sunucularını başlattı. Palencia’ya göre, Qtum teknolojisini hem küçük hem de büyük işletmeler için çekici kılan da bu. Şirketler, altyapıya büyük miktarda kaynak harcamak zorunda kalmadan sunucuları çalıştırabilecekler. Qtum AMI, AWS müşterilerinin bir Qtum örneği (sunucu) dağıtması için de ücretsiz olacak.

Kullanıcılar, bir ücret ödemeden halka açık bir Blockchain simülasyonu yapmak için örnek üzerinde bir test ağı kurabilecekler.

Qtum AMI’nin özellikleri

Qtum AMI’nin bazı özellikleri arasında bir Qmix geliştirme IDE’si var. Masaüstü QT cüzdanı için oluşturulan geliştirme kitaplıkları ve araçları da varsayılan olarak kullanılabiliyor. Kullanıcılar ayrıca akıllı sözleşmeler oluşturmak ve yürütmek için Qtum ve Solidity derleyicisine ihtiyaç duyacaklar.

Amazon Web Servisleri, 2016’da Blockchain girişimlerine açıldığından bu yana Blockchain alanında oldukça aktif oldu. ConsenSys, bu yılın başlarında AWT ile ortaklık yaparak, Blockchain teknolojisinin benimsenmesini ve uygulanmasını kolaylaştıran, Qtum’a benzer bir hizmet olan Kaleido’yu piyasaya sürdü. Palencia’ya göre, Qtum ile Kaleido arasındaki fark: Qtum, Blockchain’de bir şey yaratmak ve inşa etmek isteyen herkes için.

bitcoinmagazine

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin