Makro faktörlerden kırmızı alarm: Kripto sektörü dibi henüz görmemiş olabilir
Makro faktörlerden kırmızı alarm: Kripto sektörü dibi henüz görmemiş olabilir

Pump alarmı: Popüler altcoin 2 günde yüzde 3.400 zıpladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

bitUSD (BitUSD) adlı altcoin geçtiğimiz günlerde etkileyici bir primle işlem görüyordu. BitShares platformunun kripto paralarından biri olan bitUSD (BITUSD), BitShare dışında OpenLedger DEX ve BitShares Asset borsalarında mevcut.

bitUSD (BitUSD) isimli altcoin’in fiyatı yüzde 3.400 arttı

Ancak bitUSD’nin elbette, bu kadar yüksek bir fiyatla işlem yapması beklenmiyordu. bitUSD, bir stablecoin olarak, piyasa oynaklığına karşı stabil ve tamponlanmış olacak şekilde tasarlandı. Bu, tek bir bitUSD için gerçekten 34 dolar ödemeyen yatırımcılar için sorun değil. Ancak, BitUSD fiyatlarını vermek için CoinMarketCap’ı kullanan herhangi bir toplayıcı, ticari bot veya fiyat akışı -ve kripto para esas olarak otomatik, “merkezi olmayan” borsalarda alınıp satılır- tartışmalı fiyat verilerine dayanarak karar verebilir.

Bu nedenle, konuya yönelik araştırma yapmaya karar verdik. bitUSD’nin fiyatı, iki günde yaklaşık 34 kat yani %3.400 oranında artış gördü.  BitUSD’nin arkasındaki şirket olan Bitshares’in bir temsilcisi olan Ross Walker, bunun neden olduğunu düşündüğünü açıkladı. Walker’ın söylediği sıkıntı, pazar manipülasyonundan veya BitUSD’nin kendi kafası karışmış temellerinden değil, CoinMarketCap’ten kaynaklanıyordu.

Bu keskin fiyat artışı CoinMarketCap’tan kaynaklanıyor

Walker, CoinMarketCap’ın kripto para birimi fiyat endeksini daha şeffaf hale getirmek için Faz 1’i kullandığını açıkladı. Genellikle, kripto para birimi için bir dolar pazarı olmadığında, CoinMarketCap, bir varlığın ABD doları cinsinden olan fiyatını, en yakın bağlanmış veya “eşleştirilmiş” olan dolar cinsinden işlem gören varlıktan alır. (CoinMarketCap’in kendisi bunu onaylamıştır: burada metodolojisine bakınız.) Ancak CoinMarketCap’ın Faz 1 sunumunun ışığında Walker, endeksin daha sıvı BitUSD eşleşmelerinin bazılarını hariç tuttuğunu söyledi.

Bu, düşük likidite “aykırı” durumun endeks değerlendirmesini kirlettiği anlamına gelir. Walker, bu durum “BitUSD için çok yanlış bir fiyatla sonuçlanıyor.” dedi. Bu, açıklama güvenilir görünüyor. Bir e-postada CoinMarketCap, bazı BitUSD piyasa verilerini hariç tuttuğunu, Bitshares’in Faz 1’i güncellemek için gereken belirli şeffaflık gereksinimlerini karşılamadığını ve ilgili verileri listeleyen diğer endekslerin BitUSD işlemlerinin neredeyse dolar paritesiyle gösterdiğini söyledi.

Finance.yahoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin