ProShares Bitcoin ETF, 18 yıllık rekoru kırdıktan sonra altını geride bıraktı
ProShares Bitcoin ETF, 18 yıllık rekoru kırdıktan sonra altını geride bıraktı

ProShares Bitcoin ETF, 18 yıllık rekoru kırdıktan sonra altını geride bıraktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ProShares Bitcoin ETF, 19 Ekim’de listelenmesinden sonraki iki gün içinde Yönetim Altındaki Varlıklarda (AUM) 1 milyar doları aştı.

Bloomberg Intelligence, başka hiçbir borsada işlem gören fonun hacim olarak 1 milyar doları bu kadar hızlı aşmadığını ortaya koydu. BITO’yu ikinci “en yoğun işlem gören ETF başlangıcı” olarak sıraladı. BITO, BlackRock karbon fonunun hemen arkasında.

BITO 40 dolar fiyatla listelenmiş olsa da bu haberin yazıldığı sırada 42,6 dolara yakın işlem görüyor.

BTC Futures ETF’de ilk 24 saatte 24 milyondan fazla hissenin el değiştirdiği bildirildi. Raporda, Çarşamba gününün kapanışına kadar 29 milyondan fazla birimin işlem gördüğü tespit edildi.

Bitcoin ve altın, genellikle enflasyona karşı bir korunma olarak varlık sınıfları olarak karşılaştırılıyor. Bu sefer rekabet her zamankinden daha yakın görünüyor.

ProShares Bitcoin ETF bu sefer altına üstünlük sağladı

Altın fiyatını takip eden ilk borsa yatırım fonu (ETF), 2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki SPDR Gold Trust ETF’si (GLD) idi. GLD, AUM’da sadece üç gün içinde 1 milyar dolara ulaştı. BITO tarafından yenilmeden önce 18 yıl boyunca bu rekoru elinde tuttu.

Bu arada Bitcoin, 67.000 dolar seviyesini aştıktan sonra önceki ATH’sini de geçmeyi başardı. Hatta JPMorgan Chase’in açıklamasına göre varlık sınıfının rallisi enflasyon endişeleriyle desteklendi.

Başka bir güncellemede, Valkyrie Bitcoin Strateji fonunun 22 Ekim’de işlem görmeye hazır olduğu bildiriliyor. BitTorrent CEO’su Justin Sun’ın ana yatırımcısı olduğu ikinci ABD Bitcoin Vadeli İşlemleri ETF’si olacak.

Sun, ETF’nin Nasdaq’ta işlem göreceğini duyurdu.

Invesco ETF yarış dışı kalırken toplam üç Bitcoin ETF yeşil ışık yaktı. VanEck muhtemelen gelecek hafta listede olacak ve daha fazla fon kuyrukta olacak.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin