Powell’ın yorumları piyasayı gerince Bitcoin'de sert satışlar yaşandı
Powell’ın yorumları piyasayı gerince Bitcoin'de sert satışlar yaşandı

Powell’ın yorumları piyasayı gerince Bitcoin’de sert satışlar yaşandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin piyasasında bir gün süren satışlar yoğunlaştı. Hazine getirileri Perşembe günü, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları sonrası sert bir şekilde artınca Bitcoin ve kripto para birimleri bu durumdan etkilendi.

Powell, ABD ekonomisinin maksimum istihdama ulaşmaktan çok uzak olduğunu yineledi. Faiz oranlarını sıfıra yakın seviyelerde tutmaktan bahsetti. Ancak bazı ekonomistlerin mümkün olduğunu söylediği gibi, merkez bankasının artan getirileri kontrol altına almak için her ay daha fazla uzun vadeli Hazine tahvili satın alıp almayacağını tartışmaktan geri kalmadı.

Powell, “Tahvil piyasası ile ilgili olduğu için, piyasalardaki düzensiz koşullar veya finansal koşullardaki kalıcı sıkılaşma, genel olarak hedeflerimize ulaşmamızı tehdit ediyor” dedi.

Bitcoin ve Piyasalar

Powell’ın yorumlarının ardından Bitcoin, aşağı yönlü hissiyatı gerçekleşti ve hızlanarak düştü. Lider kripto para birimi Perşembe günü yüzde 3.97 düşüşle 47.543 dolara geriledi ve Cuma günü erken Asya-Pasifik seansında daha fazla düşüş yaşadı. Gün içi en düşük seviyesinde, Bitcoin-Dolar paritesi 46,219 $ değerine kadar geriledi.

Kripto para piyasasının başka koinlerinde, neredeyse tüm en iyi tokenler, 24 saatlik ayarlanmış bir zaman diliminde büyük gün içi kayıplar kaydetti. Chainlink, Polkadot ve Binance Coin yüzde 9-11 aralığına düşerken, ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum yaklaşık yüzde 6 düştü.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Daha önce Bitcoin’i destekleyen Wall Street’teki teknoloji odaklı hisse senetleri de kırmızı renkteydiler. Cathie Wood’un öncelikli olarak teknoloji hisselerini artıran ARK Innovation ETF’si yüzde 5,3 düştü. Bu arada, otomobil üreticisi Tesla’nın hisseleri yüzde 4,9 düştü. Teknoloji meraklısı Nasdaq Composite Endeksi genel olarak yüzde 2,1 düştü.

Para bunun yerine geçen yıl koronavirüs salgını sırasında kötü performans gösteren varlıklara aktı. Buna S&P 500’ün yüzde 2,5 değer kazanan enerji sektörü de dahildi. ABD doları da yükseldi. Dolar güçlendiğinde Bitcoin olumsuz tepki verme eğilimindedir.

Bitcoin için daha fazla düşüş rüzgarları, devlet tahvillerinin artan faiz oranı getirilerinden geldi. 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin getirileri, Powell’ın konuşmasının ardından 7 baz puan artarak yüzde 1,55’e çıktı. Erken Asya ticareti sırasında tırmanmaya devam etti ve 2 baz puan daha ekleyerek yüzde 1.57’ye ulaştı.

AllianceBernstein’da kıdemli bir ekonomist olan Eric Winograd, uzun vadeli Hazine tahvillerinin getirilerinin belirli eşiklerin üzerine çıkması durumunda Fed’in müdahale etmesini beklediğini söyledi. Tahvillerin faiz getirilerinin önümüzdeki çeyreklerde daha yüksek ama yavaş büyümesini bekliyordu.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin