Powell’ın açıklamaları Bitcoin’i besledi – işte ayrıntılar
Powell’ın açıklamaları Bitcoin’i besledi – işte ayrıntılar

Powell’ın açıklamaları Bitcoin’i besledi – işte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Federal Rezerv başkanı Jerome Powell’ın Kongre’ye verdiği ifadenin ikinci gününde merkez bankasının sonsuz kantitatif gevşeme politikalarına bağlı kalma eğilimini yinelemesinin ardından Bitcoin önceki kayıplarını tersine çevirdi.

Lider kripto para birimi Çarşamba günü yüzde 1.71 yükselerek 49.737.82 dolardan kapandı ve önceki iki seansta neredeyse yüzde 22’ye kadar düştü. Perşembe günü yükselişle açıldı ve erken Asya seansında 50.888 $’a yükseldi. Ethereum ve Binance Coin de dahil olmak üzere diğer yüksek kapasiteli tokenlar da yükseldi.

Powell’ın açıklamaları

Çarşamba günü, ABD Hazine tahvillerinde sabah satışları da 10 yıllık nottaki getirileri yüzde 1,43’ün biraz altına çekti. Bu satış sonucu Şubat ayından bu yana en yüksek seviyesi olan yüzde 1,37’ye geriledi. Perşembe günkü Asya seansı itibarıyla getiri yüzde 1,39 civarında.

ABD başkanı Joe Biden’in 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketinin enflasyonun Hazine tahvillerini vurma eğiliminde olacağına dair beklentiler söz konusu.

Bunun nedeni, ekonomiye ek bir ABD doları likiditesinin borçlanma araçlarının faiz ödemelerinin nakit değerini aşındırmasıdır. Bununla birlikte, uzun vadeli getirilerdeki artış ve reel oranlardaki artış, yatırımcıların ABD ekonomisinin büyümesi hakkındaki iyimserliğine işaret ediyor.

Ancak daha yüksek getiriler, fiyat-kazanç katlarını değiştirerek şirketlerin öz sermaye değerlemelerine zarar verir. Borsa değerlemelerine göre kazançları zayıf kalan şirketler, yatırımcılar için daha az çekici görünmektedir. Nasdaq’da listelenen yaklaşık 100 büyük firma, kazançlarından 37 kat daha büyük değerlere sahip.

Nakite Karşı Bitcoin

Wall Street’in önde gelen bitcoin yatırımcılarından Tesla ve MicroStrategy, daha yüksek P / E oranlarına sahip olanlar arasında yer alıyor.

Bu arada, MicroStrategy 1,5 milyar dolarlık kripto para birimi tutuyor. Çarşamba günü yayınlanan basın açıklamasına göre, Bitcoin stoklarını yaklaşık 71.000 BTC’den 90.500 $ ‘ın biraz üzerine çıkardı.

NYSE’de listelenen Square ayrıca daha yüksek bir P / E oranı bildirdi, bu da hisse senedinin kazanç sonuçlarına göre aşırı değerli kaldığı anlamına geliyor. Çarşamba günü, mobil ödeme firması 900 milyon dolar değerinde bitcoin token satın aldığını duyurdu.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Öyle görünüyor ki, söz konusu firmaların tamamı nakit rezervlerinin genişleyen teşvik paketleri nedeniyle önümüzdeki seanslarda değer kaybetmesini bekliyor. Bu arada, Powell, Fed’in aylık 120 milyar dolarlık varlık satın alma programını ve faiz oranlarını sıfıra yakın tutmayı önerdiğinden, artan getirilere karşı ABD dolarının değerinin düşmesi şirketler için çekici görünmüyor.

Buna karşılık, doların sınırsız arz enjeksiyonuna karşı kıtlığı göz önüne alındığında, Bitcoin’in anti-fiat anlatısını güçlendirmeye yardımcı oluyor. Bu arada, ABD ekonomisinin hızlı bir şekilde toparlanmasını bekleyen yatırımcılar arasında, Gıda ve İlaç İdaresi Johnson ve Johnson aşısını acil durum onayı için onayladığından, risk iştahlarını azalttı.

Dow Jones, yatırımcılar arasındaki riske karşı duyarlılığın artmasıyla Çarşamba gününü rekorla bitirdi. Bu, Bitcoin’in oturumdaki büyümesini sınırladı. Yine de analistler, yükselen tahvil getirilerinin uzun vadede kripto para birimini etkilemediğini belirtiyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin