Pound endeksli bir Stablecoin: LBX PEG!
Pound endeksli bir Stablecoin: LBX PEG!

Stablecoin dünyasına bir yenisi ekleniyor: Pound endeksli bir stablecoin geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir İngiltere kuruluşu, stablecoin dünyasına bir yenisini ekliyor ve pound endeksli bir stablecoin geliştirmeyi planlıyor.

Pound endeksli bir stablecoin: LBX PEG!

The London Block Exchange isimli firma, İngiliz sterlini için stablecoin olarak adlandırılan yeni bir kripto para birimini başlatmayı planladığını açıkladı. OTC kripto para işlemlerine aracılık eden firma, İngiltere sterlin rezervleriyle desteklenen LBX PEG isimli stablecoin projesi üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu. Proje kapsamında bire bir rezervler üçüncü taraf bankasında bir hesapta tutulacak.

Kurumun CEO’su Benjamin Dives, yaptığı açıklamada rezervlerin bağımsız muhasebe firması tarafından düzenli olarak denetleneceğini söylüyor. Ayrıca LBXPeg’in, pounda sabitlenecek ilk Stablecoin olacağına inandığını da belirtiyor. Benjamin Dives açıklamalarına şunları ekliyor:

Önümüzdeki 10 gün içerisinde ilk kripto paranın basılması için hazır olacağız. Bu stablecoin’in birincil amacı, Londra piyasasında OTC işlemlerinde kullanımı kolaylaştırmak olacak. Ayrıca farklı alanlarda faaliyet gösteren İngiltere merkezli firmalar da, bu stablecoin’i kullanabilecekler.

Son dönemde stablecoin’lere yönelik ilgi artıyor

LBX’in son planları, stablecoin’lere yönelik ilginin arttığı bir dönemde geliyor. Bunlar, fiyatın, genellikle dolar olmak üzere gerçek dünya varlıklarına sabitlendiği kripto para birimleri. Buradaki fikir, kripto paranın ana para biriminin fiyat istikrarını sağlamak, ancak birlikte çalışabilirliklerini ve dijital doğasını korumak.

Businessinsider

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin