Hack saldırısıyla sarsılan popüler oyun tokeninin fiyatı toparlanacak mı? Teknik analiz
Hack saldırısıyla sarsılan popüler oyun tokeninin fiyatı toparlanacak mı? Teknik analiz

Hack saldırısıyla sarsılan popüler oyun tokeninin fiyatı toparlanacak mı? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Popüler oyun tokeni Axie Infinity, bir süre önce yan ağında yaşanan istismarla karşı karşıya kaldı. Axie Infinity düşüşü Kasım 2021 tarihinde diğer altcoinlerle birlikte başladı. Bu tarihten bu yana oyun tokeni değerinin yüzde 75’ini kaybetti. Kısa bir süre sonra, grafiklerde konsolidasyona başladı. Ardından, 625 milyon dolara yakın kripto para birimlerinin bilgisayar korsanları tarafından çalındığı bir bölüm olan Ronin saldırısı gerçekleşti. Ancak altcoinin fiyat hareketi bu habere çok fazla tepki vermedi.

Teknik analiz

Grafiklerde fiyat, kabaca 50 ile 70 dolar arasında geniş bir aralıkta konsolide oluyor. Altcoin 70 dolar, kırılması zor olan hareketsiz bir direnç seviyesi olarak ortaya çıkıyor. Bununla birlikte, iyi haberlerden biri ise fiyat bu dirence çok yakın işlem görüyor ve herhangi bir ani pozitiflik hamlesi, oyun tokeninin değerini yükseltebilir.

RSI göstergesi 62 civarında rahat seviyelerdeyken, piyasa koşullarının doğru olması koşuluyla bu noktadan sonra bir başka ralli o kadar da zor görünmüyor. Zincir içi ölçümler, Axie Infinity ekosistemindeki yatırımcılar ve paydaşlar arasında artan bir inanç ve iyimserlik olduğunu gösteriyor gibiydi. AXS için zincir içi metrikler açısından en büyük sıçramalardan biri geliştirme faaliyetleri oluyor. Altcoin 24 Mart tarihinde büyük bir sıçrama gördü ve bu seviyeleri bir buçuk haftadan fazla korudu.

Yukarıda bahsedilen artışa karşılık olarak, oyun tokeni ayrıca 2022’de blockchaindeki en büyük hacim artışlarından birini gördü. Bunu, fiyatta da ağır bir artış izledi. Genel yükselişe daha fazla ağırlık verdi. Ekli grafikten de anlaşılacağı gibi, Mart ayındaki her fiyat rallisine güçlü hacimler eşlik etti.

Santiment’in verilerine göre Mart ayının sonuna doğru AXS, MVRV-Z puanında da büyük bir düşüş gördü. Bu, aynı zamanda fiyatta sadece küçük bir düşüş yaşandı. Bu, piyasa değerinin gerçekleşen değerin çok altında olduğunu gösteriyor. Tarihsel olarak, bu dönemlerde satın almak, çekici değerlemeleri nedeniyle çok büyük getiriler sağladı.

Dolayısıyla, her şey düşünüldüğünde, yatırımcılar henüz AXS’deki pozisyonlarından çıkmayı düşünmüyor gibi duruyor. Göstergeler, kripto parada ve bir bütün olarak oyun ekosisteminde inancın hâlâ devam ettiğini gösteriyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin