Popüler meme coin'de kırmızı alarm: 1 milyar dolarlık DOGE çıkışı kaydedildi
Popüler meme coin'de kırmızı alarm: 1 milyar dolarlık DOGE çıkışı kaydedildi

Popüler meme coin’de kırmızı alarm: 1 milyar dolarlık DOGE çıkışı kaydedildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Meme kripto para birimi Dogecoin (DOGE), varlığın fiyatı önemli yükseliş trend çizgilerinin altına düşerken, önemli bir sermaye çıkışı kaydetti.

Şu anda, Dogecoin’in piyasa değeri 11.7 milyar dolar ve son 24 saat içinde yaklaşık 1.15 milyar dolarlık bir çıkış kaydetti. Özellikle, 11 Aralık’ta, piyasa değerine göre sekizinci sıradaki kripto para biriminin değeri 12.85 milyar dolardı.

Devam eden Dogecoin satışına belirli bir faktör bağlanamasa da, varlığın genel kripto piyasası düzeltmesinden etkilendiği görülüyor. Gerçekten de, birkaç varlık haftaya olumsuz başladı ve son günlerde kaydedilen yükseliş ivmesini kaybetti.

Dogecoin fiyat analizi

Yazım sırasında Dogecoin, son 24 saatte neredeyse %9’luk bir düzeltmeyle 0,08 dolardan işlem görüyor. DOGE’nin haftalık grafiği, değerin neredeyse %15 düştüğünü gösteriyor.

DOGE kritik direnci aşarsa, boğaların desteğiyle 0,10 dolarlık bölgeyi geri alabilir.

Aynı zamanda Dogecoin, fiyat 0,08 dolar destek seviyesinin altına düşerse daha fazla düzeltme tehdidiyle karşı karşıya kalabilir.

Dogecoin kazançlarını sürdüremiyor

Özellikle, Dogecoin 2021’in en yüksek seviyelerinin oldukça altında işlem gördü, ancak dijital para birimi, hakim piyasa düzeltmesinin ortasında göze çarpan varlıklar arasında yer aldı. Tesla CEO’su Elon Musk’ın, Twitter’ı satın almasıyla varlık biraz rahatladı.

Satın alma, meme coin’in Twitter’da bir ödeme seçeneği olarak entegre edileceğine dair spekülasyonlara yol açtı.

Satın almanın ardından, Dogecoin sürekli satın alma baskısı yaşadı ve 2 Aralık’ta yayınlanan bir rapor, DOGE’nin beş hafta içinde piyasa değerinde yaklaşık 5 milyar dolarlık bir girişe tanık olduğunu belirtti.

Düzeltmenin ortasında, DOGE geçmişte yatırımcıların ilgisinin arttığına tanık oldu. Bu doğrultuda Dogecoin, ABD’li yatırımcılar arasında talepte bir artış kaydetti. Özellikle talep, “Dogecoin Satın Al” anahtar kelimesi için Google Trend aramalarında vurgulandı.

DOGE için sırada ne var?

Dogecoin topluluğu, Musk ve Ethereum’un (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin’in birlikte çalışmayı ve DOGE’u geliştirmeyi planladığına dair ortaya çıkan haberlerle ileriye dönük olarak yükselişini sürdürüyor.

Son olarak, FTX kripto borsa çöküşünün Dogecoin’i de etkilediğini ve hafta boyunca beklenen makroekonomik haberlerin gelmesiyle kayıpların daha da artabileceğini belirtmekte fayda var.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin