Bitcoin almak için iyi bir zaman mı? Ünlü ekonomi yazarı açıkladı
Bitcoin almak için iyi bir zaman mı? Ünlü ekonomi yazarı açıkladı

Popüler kripto para analisti Willy Woo: “Bitcoin artık 2017’nin Bitcoin’i değil.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler kripto para analisti Willy Woo, kripto para topluluğundaki birçok kişinin göz ardı ettiği bir şeye dikkat çekti. Bitcoin, bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık yüzde 70 oranında değer kaybederken Bitcoin ağı sessizce ölçek kazanıyor. Bu piyasada fiyatlar düşerken pek çok blok öncüsünün ne yaptığını gösteren bir işaret. Bu, geliştiricilerin kripto para birimi fiyatlarının çevreleyen spekülasyonlardan uzaklaşarak çalışmaya devam ettiklerini de gösteriyor.

Bitcoin ağındaki tıkanlık oranı geçen hafta yüzde 95’e ulaştı

Bitcoin ağındaki tıkanlık oranı geçen hafta yüzde 95’e ulaştı. Ancak BTC’de işlem yapıyor olsaydınız, işlem ücretlerinde bir artış yaşanmazdı. Çünkü BTC’nin işlem ücretlerinde herhangi bir artış yaşanmadı. İşlem ücretleri, 194 milyon dolar gibi büyük işlemler için bile yaklaşık olarak 0,1 dolar seviyesinde yer aldı.

Woo, resmi Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşımında 2017 Aralık ayında Bitcoin’in 20.000 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı dönemi ve bugünü karşılaştırdı. Analist, 2017’de ağdaki %85’lik tıkanıkla işlem ücretlerinin 30 dolara dayandığına dikkat çekerek bugünkü %95’lik tıkanıklık durumunda 0,1 doların altında kaldığını gösteriyor.

Kripto para analisti Willy Woo: “Bitcoin’in blokları, hiç kimse farkında olmadan yüzde 95 doluluğa ulaştı.”

Woo, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bitcoin’in blokları, hiç kimse farkında olmadan yüzde 95 doluluğa ulaştı, ücretler ve onaylama süreleri ise nominal kalıyor. 2018’in Bitcoin’i 2017’nin Bitcoin’i değil. Protokol sessizce gelişiyor.

Veriler 1MB tavana dayanıyor gibi görünse de, Woo daha sonra tabloyu “resimdeki şahit bloklarını” yansıtacak şekilde güncelledi. Blockchain Council’a göre, 1MB’lık bir blok yaklaşık 2.000 işleme eşdeğer, ancak blok başına ortalama işlem sayısı, bunun altında rapor edildi. 4 milyon adet blok ağırlığa sahip olan SegWit’in kabul edilmesi blokların kapasitesini artırdı.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin