Zcash Fiyat Analizi: 13 Ocak
Zcash Fiyat Analizi: 13 Ocak

Popüler Bitcoin borsası Coinbase’den ani Zcash (ZEC) kararı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coinbase, İngiltere’deki müşterileri için 26 Ağustos 2019’da Zcash (ZEC) desteğini kaldıracağını duyurdu. Bu açıklama, İngiliz vergi makamı HM Revenue & Customs’ın müşteri ve işlem verilerini kripto para birimi borsasından talep ettiğini bildirmesinden hemen sonra geldi.

Coinbase’den Zcash için bölgesel delist kararı

Duyuru ilk olarak 9 Ağustos’ta, İngiltere merkezli borsa kullanıcıları tarafından bildirildi. Borsa duyuruda, kullanıcılara Coinbase’den ZEC bakiyelerini çekebileceklerini veya son teslim tarihinden önce ZEC’i destekleyen başka bir kripto para birimine dönüştürebileceklerini bildirdi. Kullanıcı e-postalarına göre, 26 Ağustos’ta platformda kalan tüm bakiyeler otomatik olarak GBP’ye dönüştürülecek.

https://twitter.com/deskofwilkes/status/1159519170045841410?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1159519170045841410&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.redditmedia.com%2Fmediaembed%2Fcnrj9m%3Fresponsive%3Dtrue%26is_nightmode%3Dfalse

Açıklama olmadan yapılan Coinbase’in ani duyurusu, kullanıcıların adreslerini takdirine göre maskelemelerine izin veren gizlilik merkezli kripto paranın İngiliz KYC/AML düzenlemeleriyle uyumlu olmadığı yönünde endişelenmesine neden oldu. Bazı kaynaklar CoinDesk’e HM Revenue & Customs’ın 6 Ağustos’ta, İngiltere’de faaliyet gösteren Coinbase, eToro ve CEX.IO’ya mektup gönderdiğini ve üç firmadan vergi toplama amacıyla müşteri verilerini talep ettiğini söyledi. Son paylaşımlara bakıldığında Zcash topluluğu noktaları birleştiriyor ve ZEC’in delist edilmesinin nedenini ortaya çıkarıyor gibi görünüyor.

Zcash İngiltere düzenlemelerine uyumsuzluk nedeniyle mi delist ediliyor?

Bununla birlikte, Zcash’in arkasındaki şirket olan Electric Coin Company, Zcash’in İngiltere düzenlemeleriyle %100 uyumlu olduğunu belirtti. Ayrıca Electric Coin Company, İngiltere’deki kullanıcıların kripto borsası CEX.IO aracılığıyla ZEC alıp satabileceklerini ekledi.

The Electric Coin Company, kripto paranın delist edilmesinin ardındaki neden hakkında yorum yapamayacağını belirtti. Delist edilme kararının arkasındaki neden henüz bilinmiyor. Ancak konu üzerine çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Borsa’nın İngiltere’nin KYC/AML düzenlemeleri ile uyumluluğu konusu da bu spekülasyonlardan biri.

Cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin