ABD'de yeni teşvik paketi geliyor: Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek? Bloomberg analistinden BTC tahminleri
ABD'de yeni teşvik paketi geliyor: Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek? Bloomberg analistinden BTC tahminleri

Popüler analistten halving öncesi ve sonrası için bomba Bitcoin tahmini!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mevcut ekonomik kriz baş göstermeden önce pek çok analist, 2020 yılının Bitcoin için güçlü bir yıl olacağını öne sürmüştü. Dört gözle beklenen halving’in BTC fiyatını uçurması bekleniyordu. Ancak koronavirüs salgınının hızla yayılmasıyla küresel piyasalarla birlikte kripto para piyasasının da çökmesi, yatırımcıların panik ve umutsuzluğa sürüklenmesine sebep oldu. Ancak bir analist, elde ettiği son veriler ışığında önde gelen kripto paranın hâlâ mükemmel bir yolda olduğunu öne sürüyor.

PlanB, değerli metaller için kullanılan bir araçla Bitcoin analizi yaptı

Analist PlanB, Bitcoin’in stok/akış oranının halving sonrasında yüksek kazançlara işaret ettiğini iddia etti. Bu metrik, mevcut envanter ile üretim karşılaştırılarak belirlenir ve değerli metallerin değerini ölçmek için kullanılan yaygın bir araçtır.

BTC’nin 2,5 yıldır ilk kez S2F değerinde seyrettiğini söyleyen PlanB, halving öncesinde 7 bin doların aşılacağını, halving sonrasında ise bu sayıya bir sıfır daha eklenmesinden heyecan duyduğunu belirtti.

70 bin dolarlık tahmin hayli tuhaf görünmesine rağmen, önde gelen kripto para birimi için önceki kazançlarla kıyaslandığında pek de uyumsuz görünmüyor.

2008 krizi günümüz kripto para manzarasıyla ilgili önemli fikirler veriyor

Uzmanlara göre hükümetlerin yaklaşan resesyona verdiği tepkiler Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini daha da çekici hale getirebilir. HackerNoon’da yayımlanan yeni bir makale göre, bankalar ve eski finans şirketleri tıpkı 2008’de olduğu gibi, büyük kurtarma paketleri alacaklarından eminler. Bunun da fiyatları artıracağı düşünülüyor.

Yazar Mark Helfman konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Bu finansal krizin insanları kripto para satın almaya ve kripto tabanlı ürünler, hizmetler ve süreçler etrafında işletmeler inşa etmeye teşvik etme potansiyelini küçümsemeyin. İnsanlar öylesine öfkelenebilir ki bankaları, hükümetleri ve şirketleri içermeyen bir “çıkış” ararlar.

Bitcoin’in merkez bankaları ve ABD hükümetinin beceriksiz finans kurumlarını destekleme konusundaki hayal kırıklığından doğduğunu belirtmek gerek. Bu senaryonun tekrarlanması halinde kripto alanına daha fazla yatırımcı çekeceğini varsaymak mümkün.

BTC ile birlikte tüm kripto para sektörü önü alınamaz bir büyüme gösteriyor

Piyasa faaliyeti dikkate alınmaksızın, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin gelişimi ve benimsenmesi hızlı bir şekilde sürüyor. Özellikle çok çeşitli sanayi sektörleri tarafından Blockchain teknolojisinin kurumsal olarak benimsenmesi de dikkat edilmesi gereken bir husus. Ayrıca dünya remisyon ve finansal transferler için kriptoya her gün daha fazla yöneliyor.

Merkez bankaları tarafından tedavüle sokulan fiat paralar şimdi çok açık avantajlar sunan yeni bir varlık sınıfı ile rekabet etmek zorunda. Bu bağlamda ele alındığında, Bitcoin için “uçuk” nitelikteki tahminlerin aslında o kadar da gerçek dışı olmayabileceğini düşünebiliriz.

bitcoinist

Korku ve Açgözlülük Endeksi’nden son 12 ayın “korku” rekoru! Alım fırsatı mı?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin