featured

Popüler analistin Bitcoin yorumu ilgi çekiyor: “Ufukta büyük bir hareket var!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası şu anda durgun gözükse de, lider Bitcoin için bazı göstergeler fırtına öncesi sessizliğe işaret ediyor

Kripto yatırımcısı uzmanı ve analisti Michaël van de Poppe, 10 Ekim’de paylaştığı tweet’inde Bitcoin’in oynaklık endeksinin 25’in altına düştüğünü söyledi. Bunun tarihsel olarak “büyük oynaklık için garantili bir reçete” anlamına geldiğini ekledi.

Bitcoin grafik

Van de Poppe, Bitcoin’in oynaklığını ve fiyat çizelgelerini karşılaştırarak bu büyük hareketi önceden tahmin edebilecek üç tarihsel senaryo kaydetti. İlki 2018’de 3,000 dolara düştüğü zaman. Ardından 2019’da 4,000 ila 14,000 doların üzerine bir kırılma ve 2020’de 10,000 doların üzerine bir kırılma yaşadığı zamanlar. Kasım 2018’de bu modeli ilk kez fark eden Alex Krüger’in de dediği gibi bu model iki kez yukarı ve bir kez aşağı yönlü hareket anlamına gelir.

Van de Poppe bir başka tweet’te, bu hafta açıklanacak olan Eylül ayı Tüketici Fiyat Endeksi ve Üretici Fiyat Endeksi raporlarına atıfta bulunarak, “TÜFE ve ÜFE ile birlikte ciddi bir oynaklık ile sıçrama beklediğini” vurguladı.

Nasıl bir volatilite bekliyor?

Bitcoin’in tarihsel davranış modeli göz önüne alındığında, bu oynaklık sonucunda fiyat yukarı veya aşağı gidebilir. Başka bir kripto analisti Ali Martinez’in belirttiği gibi, BTC’nin 19,000 dolarda bulunan destek noktasını kaybetmesi sorun yaratabilir.

Daha önce Martinez, bu seviyeyi, 1,3 milyon kişinin 680,000’den fazla BTC token’ı satın aldığı en önemli destek noktası olarak tanımlıyor. IntoTheBlock IOMAP, altında çok az destek gösterdiğinden veya hiç destek görmediğinden BTC’nin bu talep bölgesinin üzerinde kalması gerekiyor.

Finbold’un bildirdiği gibi, her iki varlık sınıfı da yüksek enflasyon ve faiz oranları gibi olumsuz makroekonomik faktörlerle savaşmaya devam ettikçe, son verilerin Bitcoin’in oynaklığının geleneksel hisse senetlerine (Dow Jones endeksi) kıyasla sakinleştiğini de belirtmekte fayda var.

Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin, bu yazının yazıldığı sırada 19,265 dolar civarında işlem görüyor. Son 24 saat içinde %0,74 oranında düşüş kaydeden piyasa lideri, bir hafta içinde toplamda %0,39 oranında artış yaşadı.

CoinMarketCap verilerine göre, en büyük kripto para biriminin piyasa değeri şu anda 372,54 milyar dolar.

FinanceInBold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin