featured

Popüler analistten olumlu Bitcoin yorumu: Daha iyi performans göstermeye hazır

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) bugün para politikasında sürpriz bir geri dönüş açıklamasının ardından, Bitcoin fiyatı önemli direnç noktası olan 16,900 dolara yükseldi. BOJ, getiri eğrisi kontrol bandını %0,50’ye kadar genişleteceğini açıkladı. Aynı zamanda her ay alacağı devlet tahvili sayısını da önemli ölçüde artıracağını söyledi.

Bloomberg kıdemli emtia analisti Mike McGlone’a göre bu yükseliş eğilimi devam edebilir. McGlone, içgörülerini Twitter üzerinden paylaştı ve Bitcoin’i “sıcak bir büyünün” beklediğini söyledi.

Analistin belirttiği gibi BTC, 2022’de diğer kripto para birimlerinin çoğuyla birlikte büyük oranlarda düşüşler yaşadı. Ancak şu anda daha iyi performans gösterme eğilimini sürdürmeye hazır görünüyor. Bu, ABD Federal Rezervi para politikasını gevşettiğinde kesin olarak gerçekleşecek.

Bitcoin ne zaman daha iyi performans gösterecek?

Bir Bloomberg Intelligence raporundan alınan grafiğe göre, BTC ve Nasdaq 100 hisse senedinin direnç noktaları artık desteğe dönüştü.

Analize göre, piyasa liderinin fiyatı 2020 ve 2021’de benzeri görülmemiş mali ve parasal teşvik nedeniyle yükseldi. Bunun sonucunda hisse senedi endekslerinden daha iyi performans gösterdi. McGlone bu konuda şu sözleri söyledi:

16 Aralık’ta 1,5x’lik bir Bitcoin/Nasdaq oranında tutarlı olan şey, hisse senedi endeksine karşı azalan risktir. 2x’te, Bitcoin’in 2022’nin sonundaki yıllık oynaklığı, 2021’in sonundaki 4x ile karşılaştırılır.

2023 yılında McGlone, küresel ekonomilerin daha da düşüş yaşamasını bekliyor. Risk/ödül oranı önde gelen kripto para biriminin lehine olduğundan, yatırımcılar Bitcoin’i hafife almamalıdır. McGlone:

Riske karşı ödül, Bitcoin’in dijital teminat olma yoluna devam etme eğilimine karşı çıkıyor gibi görünüyor.

Başka bir deyişle Bloomberg analisti, ABD Merkez Bankası faiz oranlarını düşürüp parasal genişlemeye geri döner dönmez, BTC fiyatının piyasanın geri kalanından yeniden daha iyi performans göstereceğini tahmin ediyor.

Başka bir tweet’te McGlone, lider kripto para biriminin Tesla hissesini geride bırakacağını tahmin etti. McGlone:

Artan Tesla hissesi sayısına kıyasla BTC arzındaki kesin düşüş, ekonomi kuralları geçerli olduğunda kripto para biriminin üstün performansını destekliyor

BTC fiyatı kritik seviyede

Bitcoin grafik

Piyasa liderinin fiyatının kısa vadede son derece önemli olan 16,900 dolar seviyesini kırması gerekiyor. Bunun ardından yoluna güçlü bir şekilde devam edebilir. Bu durumda bir sonraki kırılması gereken direnç noktası 17,350 dolar seviyesinde olacaktır.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin