Popüler altcoin’e yüzde 51 saldırısı – fiyat sert düştü
Popüler altcoin’e yüzde 51 saldırısı – fiyat sert düştü

Popüler altcoin’e yüzde 51 saldırısı – fiyat sert düştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Firo’ya yapılan %51 saldırısı sırasında, tek bir madenci ağdaki blokları yeniden düzenlemek için yeterli madencilik gücü elde etti.

Saldırgan blokları yeniden düzenledi

Gizlilik odaklı kripto para birimi Firo (daha önce ZCoin) %51 saldırısına maruz kaldı. Saldırı sırasında, tek bir madenci çoğunluk hash gücünü elde etti ve ağ bloklarını yeniden düzenledi.

Kripto para borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao, saldırganın blok zincirindeki işlemleri önlemek için 306 bloğu başarıyla geri aldığını bildirdi.

Çoğu Proof-of-Work (PoW) blok zinciri, özellikle Firo gibi küçük ve orta ölçekli projeler %51 saldırılara karşı savunmasızdır.

Yakın geçmişte, Ethereum Classic, Grin ve BCHA dahil olmak üzere diğer PoW blok zincirlerine karşı benzer saldırılar gerçekleşti.

Hasar değerlendiriliyor

Firo ekibi şu anda borsalarla yapılan görüşmelerde hasarı değerlendiriyor ve yakında rapor verecek. Bu arada ekip, ağ istikrara kavuşana kadar herhangi bir işlem yapılmaması tavsiyesinde bulundu.

Ekibe göre, gelecekteki %51 saldırılarını önlemek için Dash projesi tarafından geliştirilen bir blok zinciri güvenlik protokolü olan ChainLocks’u uygulamayı planlıyor.

Saldırı, FIRO token fiyatında önemli bir düşüşe neden oldu ve saldırıdan hemen sonra fiyat 5,50 $’dan 4,86 ​​$’a geriledi.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. ZCoin Hesabımızdaki paralarımıza ne olacak ben bitay kullanıyorum ve şuan param gözükmüyor

    Reply
Bizi Takip Edin