Popüler altcoin The Graph, Bitcoin, Polkadot ve diğer Katman-1 blok zincirleri için entegrasyonları araştırıyor
Popüler altcoin The Graph, Bitcoin, Polkadot ve diğer Katman-1 blok zincirleri için entegrasyonları araştırıyor

Popüler altcoin The Graph, Bitcoin, Polkadot ve diğer Katman-1 blok zincirleri için entegrasyonları araştırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain veri indeksleme protokolü The Graph, Ethereum’da piyasaya sürüldükten sonra diğerleri arasında Bitcoin, Polkadot ve Binance Akıllı Zinciri değerlendiriyor.

Entegre etmek

Aralık ayında Ethereum’da başarılı bir ana ağ lansmanının ardından The Graph, Bitcoin dahil olmak üzere sekiz ek Katman-1 blok zincirini entegre etmeyi araştırıyor.

16 Şubat’ta The Graph Foundation, Bitcoin, Polkadot, Near Protocol, Cosmos, Solana, Avalanche, Binance Smart Chain ve Celo’yu entegre etmeyi düşündüğünü açıkladı.

Protokol, 17 Aralık 2020’de başlatılan Ethereum’da zaten çalışıyor ve verileri depolamak ve paylaşmak için eşler arası bir ağ olan InterPlanetary Dosya Sistemini destekliyor. The Graph ayrıca yakın zamanda Uniswap, AAVE, Decentraland, Gnosis, Balancer ve Synthetix dahil olmak üzere çeşitli DeFi protokolleriyle entegre oldu.

Temmuz 2018’de açıklanan The Graph, programcıların Web 3.0 üzerine inşa edilen merkezi olmayan uygulamalar için blok zinciri verilerini çıkarmak üzere alt grafikler olarak adlandırdığı Uygulama Programlama Arayüzleri (API’ler) oluşturmalarına olanak tanıyor. Projenin birincil amacı, geliştiricilerin zincir üzerindeki verilere kolayca erişmesine ve dApp’ler oluşturmasına olanak sağlamaktır.

Graph Foundation’ın yöneticisi Eva Beylin, daha fazla zincir entegrasyonlarının, merkezi olmayan internette bir sonraki yenilik dalgasının kilidini açmanın önemli bir parçası olduğunu belirterek şunları ekledi:

“Protokol artık Ethereum ve IPFS’yi desteklese de, The Graph blok zincirinden bağımsızdır. Topluluğumuza daha fazla geliştirici ve Katman 1 zinciri eklemeyi gerçekten dört gözle bekliyoruz. The Graph Ethereum üzerine inşa edilmiş olsa da, ekosistemi çoklu blok zincir geleceği altında birleştirerek Web3’ü geliştirmeyi ve kullanmayı kolaylaştırmaya inanıyoruz.”

Protokoldeki sorgu ücretleri ve ödülleri, ana ağ lansmanıyla da hayata geçirilen yerel ERC-20 The Graph tokenları (GRT) olarak veriliyor. Yazının yazıldığı sırada GRT, Şubat ayının başından bu yana %215 değer kazanarak son 24 saatte %19 artışla 2,20 $’dan işlem görüyordu.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin