featured

Ponzi söylentisi kripto piyasasında çoğalıyor: Peki gelecek hafta bizleri neler bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son aylarda kripto para birimlerine yatırım yapmak zor hale geldi. Yükselen piyasa, radikal bir şekilde değişen fiyatlar, çöken varlıklar ve çeşitli ekonomik zorluklarla sarsıldı. Voltilitenin tavan yaptığı zamanda çıkışlar ve düşüşler fazlasıyla sert. Korku endeksi bile dün itibarıyla 9 puan seviyesine kadar düştü. Bu hafta LUNA olayı ile birlikte piyasadaki ponzi söylemi de arttı.

Ponzi söylemlerinin arasında ise yeni adımların atılabileceği söyleni. Bu söylentiler, sıkı bir denetimi de beraberinde getirebilir. Yazının sonunda ponzi nedir? Konusunu değinirken, önümüzdeki hafta bizleri neler bekliyor, sorusuna yanıt arayacağız…

Dijital varlık savunucuları, uluslararası ve ulusal makamların sektörün yaşayabilirliğini daha iyi takdir etme ve izleme çabalarını alkışladı. Rusya’nın Ukrayna’yı anlamsız işgali de büyümeye katkıda bulundu. Ülke içinde ve dışında, çok sayıda kişi kripto para birimlerini para transferi için kullandı ve para biriminin faydasını bir kez daha gösterdi.

Parlayan anlarından bağımsız olarak, kripto para birimi şu anda çok önemli bir kavşakta. Kasım ayından bu yana piyasa değerinin neredeyse yüzde ellisini kaybetti ve dolandırıcılıklara, manipülasyonlara ve ani düşüşlere açık.

Vergi müfettişleri büyük zamanlı dolandırıcılığı gözlemliyor

Düzenleyiciler başka bir dolandırıcılığı araştırıyor. Uluslararası vergi müfettişleri tarafından, önümüzdeki haftalarda olası bir 1 milyar dolarlık ponzi planı da dahil olmak üzere resmi bir soruşturmanın önünü açabilecek 50’den fazla potansiyel kripto vergi suçu ortaya çıkarıldı.

Cuma günü yayınlanan raporlara göre, Küresel Vergi Uygulaması (J5) ülkelerinin Ortak Şeflerinden vergi uygulama başkanları, yasadışı sınır ötesi faaliyetlerin kaynaklarını ortaya çıkarmak için istihbarat ve verileri paylaşmak için bu hafta Londra’da bir araya geldi.

Cuma günü, İç Gelir Servisi’nin cezai soruşturma şefi Jim Lee, “Bu ipuçlarının bazıları, yargı bölgemizdeki potansiyel vergi veya diğer mali suçları içeren önemli NFT işlemlerine sahip bireylerle ilgilidir” dedi.

Ponzi Şeması
Grafikte görüldüğü gibi Ponzi sistemi, her zaman en başta yer alanları besler.

Söz konusu para, Avustralya, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Hollanda’daki kripto para alıcıları da dahil olmak üzere dünya çapındaki yatırımcıları etkilemiş görünüyor. Lee,

“Görünüşe göre [bir] 1 milyar dolarlık bir Ponzi şeması. Bu, ‘B’ ile birlikte milyardır ve bu lider, her bir J5 ülkesini etkiler.”

Ponzi nedir?

Ponzi şeması, sistemi ya da oyunu şeklinde de bilinmektedir. Bu kavramın ana gayesi en başta bulunan kişi veya kişiler zengin etme üzerine kuruludur. Yüksek kar getirisi vaad eden sistem ilk önce kazanç sağlar. Belli bir tabaka kazanç sağlayıp bunu yaydıktan sonra sistemin daha çok büyümesi sağlanır. Milyonlarca kitleye ulaştıktan sonra ise en alt tabaka sistemin kurbanı olur.

İlk 1920 yılın Charles Ponzi tarafından ortaya atılmıştı. Kripto dünyasında ise dolandırıcılık olarak pek çok projede ponzi sıfatı kullanılır.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin