featured

Polygon, olumlu gelişmeleri ile göz dolduruyor! 3 dolarda bulunan hedef ne kadar uzakta?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Polygon (MATIC) Aralık 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2,87 dolara ulaştığından beri düşüş trendi içinde işlem görüyordu. Bu olumsuz fiyat hareketi sonucunda mevcut değeri olan 0,93 dolara kadar düştü. Bu yıl süren düşüşe rağmen Polygon, 2022’de tartışmasız diğer tüm blockchain’lerden daha fazlasını başardı. Bu, Ethereum ölçeklendirme çözümünün önceki tüm zamanların en yüksek seviyesini geçmesine ve 3 dolara ulaşmasına olanak sağlayabilir.

Polygon MATIC

2022’deki başarıların listesi, yeni teknoloji ve dünyanın en tanınmış şirketlerinden bazılarıyla gelişen ortaklıkları içeriyor. Polygon’un teknolojik başarılarıyla başlayalım.

Devrim niteliğinde bir yükseltme

Polygon, Ethereum işlemlerini daha hızlı ve daha ucuz hâle getirmesiyle bilinir. Layer 2 blockchain’i  veya yan zincir olarak adlandırılan Polygon, işlemleri Ethereum’un blockchain’inden alır ve daha sonraki bir tarihte ekler.

Geliştiriciler, Ethereum ile uyumluluğu nedeniyle uygulamalarını Polygon üzerinde oluşturmayı tercih ediyor.

Daha fazla geliştirici Polygon’a geçiş yapıyor gibi görünüyor. Sıfır bilgili Ethereum Sanal Makinesi (zkEVM) olarak bilinen bu yeni teknoloji, Ethereum’daki uygulamalar için kod yazan geliştiricilerin artık çok az ek çalışma ile Polygon’un avantajlarından yararlanmalarını sağlayacak. zkEVM’lerin kullanıma sunulmasıyla birlikte, geliştiriciler artık herhangi bir kodu yeniden yazmak zorunda kalmadan Ethereum akıllı sözleşmelerini Polygon’a geçirebilecekler.

Ayrıca, zkEVM’lerin kullanıma sunulması işlem ücretlerini %90 oranında azaltacak ve hızları daha da artıracaktır. 2023’ün başlarında piyasaya sürülmesi planlanan zkEVM’ler, Ethereum’un ölçekleme sorununun manzarasını önemli ölçüde değiştirebilir ve Polygon’un kalabalık layer 2 çözümleri alanında lider olduğunu kanıtlayabilir.

Büyüyen bir ortaklık listesi

Polygon’un esnekliği ve yeniliği, geliştiriciler tarafından yavaş yavaş kabul ediliyor. Ancak daha da iyisi, şirketler artık blockchain’in potansiyelini fark ediyor. Sadece geçen yıl, Polygon dünyanın en önemli şirketlerinden bazılarıyla ortaklıklar kurdu.

Mayıs ayında, Meta Platforms, NFT’lere geçiş yapacaklarını açıkladı. Facebook ve Instagram’daki kullanıcılar, dijital cüzdanlarını hesaplarına bağlayabilecek ve NFT’lerini platformlarda gösterebilecekler. Polygon, bu entegrasyonun bir parçası olarak seçilen dört blockchain’inden biriydi.

2022 yılında geliştirilen bir diğer önemli ortaklık ise eğlence devi Disney ile oldu. Disney her yıl, gelecekteki çabalarına fayda sağlayabilecek gelecek vadeden yenilikçilerle ortaklık kurmayı amaçlayan bir girişim olan Hızlandırıcı Programı için bir grup üye seçer. Disney’in Web3 ve metaverse teknolojilerinden yararlanma arayışı, şirketin Polygon’u 2022 Hızlandırıcı Programı sınıfına dahil etmesine yol açtı. Üye olarak, Polygon, hedefini daha da geliştirmek için Disney’den zaman, finansman ve kaynak alacak. Disney’in nihai hedefi, yatırımdan bir ortaklığın oluşmasıdır.

3 dolarlık hedef

Blockchain’ler değerlerini, destekledikleri yardımcı programdan alır. MATIC, 2022’de sahip olduğu gibi gelecekte ek fayda sağlamak için birkaç başka blockchain inşa edebildi. Polygon’un blockchain’i bu yörüngede kalır. Geliştiricileri ve uygulamalarını çekmeye devam ederse, değeri önümüzdeki yıllarda artacaktır.

MATIC fiyatının önceki tüm zamanların en yüksek seviyelerini yakın zamanda geri alması zor olsa da, makroekonomik koşullar düzeldiğinde ve bu kripto kışı sona erdiğinde 3 dolar seviyesine ulaşması için güçlü bir şans var.

Bunu yapmak için, Poligon’un bugünün fiyatlarından kabaca üç katına çıkması gerekir. Ancak Polygon’un zkEVM’ler ve yeni ortaklıkları gibi son teknolojik yenilikler olmadan 2,87 dolarlık bir fiyatı yakalayabildiği düşünüldüğünde bu koşullar altında 3 dolar seviyesi çok daha ulaşılabilirdir.

TheMotleyFool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin