Popüler altcoin’in ağında büyük kesinti! Fonlar güvende mi? Kesinti neden yaşandı?
Popüler altcoin’in ağında büyük kesinti! Fonlar güvende mi? Kesinti neden yaşandı?

Popüler altcoin’in ağında büyük kesinti! Fonlar güvende mi? Kesinti neden yaşandı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Polygon ağı dün başlayan kesintide tam 11 saat boyunca kapalı kaldı. Peki Polygon neden kapandı? İşte yanıtı…

Polygon ağı, 10 Mart TSİ 20.50’den 11 Mart TSİ 07.00’ye kadar kesintiye uğradı. Öncelikle tüm kullanıcıların fonlarının güvende olduğunu belirtelim. Ekip, bu 11 saat boyunca ağın kesilmesine yol açan sorunları açıkladı.

Polygon kesintisi neden yaşandı?

Dün, Polygon geliştiricileri, planlanan bir ağ yükseltmesi olan Heimdall düğümü nedeniyle ağ için yaklaşan olası bir kesinti süresi konusunda kullanıcıları bilgilendirdi.

Heimdall uygulaması, ağın hisse kanıtı zincirinin iki katmanından biri tarafından kullanılıyor. Ekip, 10 Mart TSİ 20.50’de kesinti süresini doğrulayan bir açıklama yaptı. Kesinti sırasında hiçbir kullanıcı fonunun tehlikeye girmediğini tekrar belirtelim.

Kesintinin teknik açıklaması şöyle:

Kesintinin, Ethereum’dan Polygon PoS durum senkronizasyonu/köprüleme modülüne yapılan bir minot parametreleştirme düzeltmesinden oluşan daha önceki bir yükseltmeden kaynaklandığı görülüyor.

Ekip ayrıca, güncellemede fikir birliğini etkileyen ve farklı Heimdall doğrulayıcılarının Blockchain’in farklı sürümlerinde olmasına yol açan bir “hata” olabileceğini de ortaya çıkardı. Bu da doğrulayıcıların  2/3 uzlaşmaya varmalarını engelledi.

Tenderming konsensüsünü kullanırken bu durum Heimdall zincirinin durmasına neden oldu.

Geliştiriciler ayrıca Heimdall’ın kullanıcı işlemlerini ele almadığını, ancak doğrulayıcı ile ilgili köprüleme ve işlemler için kullanıldığını tekrar doğruladı.

Geçici çözüm sağlandı, kesin çözüm için çalışılıyor

Ekip, 11 Mart TSİ 07.00’de, Bridge’in “sorunu tamamen çözülene kadar aktif olmayacak” olmasına rağmen, Polygon’un ağındaki işlemleri geri yükleyen bir düzeltmeyi başarıyla yayınladı.

Yani özetle şimdilik bir problem kalmamış gibi görünüyor. Ancak bu geçici bir çözüm ve yeni kesintiler görebiliriz. Ekip daha uzun vadeli bir çözüm için çalıştıklarını bildirdi. Ağ köprüsünün kesin çözüm yayınlanana kadar aktif olmayacağı aktarıldı.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin