Polygon, yeni özelliğiyle artık 100 kat daha hızlı, MATIC tokeni ne durumda?

Polygon, yeni özelliğiyle artık 100 kat daha hızlı, MATIC tokeni ne durumda?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Polygon geliştiricilerinden dünyanın en hızlı ZK Ölçekleme Teknolojisi Polnky2’yi sunması önemli bir gelişme olarak gündeme geldi. Bu gelişme, Ethereum blok zincirini bir milyar kullanıcıya ölçeklendirmek için sıfır bilgi kanıtlarını kullanan Poligon Sıfır misyonunun bir parçasıdır.

Resmi duyuruya göre, Plonky2, Ethereum ile doğal olarak uyumlu ve mevcut alternatiflerden 100 kat daha hızlı olan özyinelemeli bir SNARK’tır. Duyuru ayrıca şunları da ekliyor:

Plonky2, Ethereum’da özyineleme desteği ve düşük doğrulama maliyeti ile hızlı kanıtlar ve güvenilir kurulum olmadan en iyi STARK’lar için PLONK ve FRI’yi ve SNARK’ların en iyilerini birleştirir.

ZK-Proofs’un en güçlü yönlerinden biri özyinelemedir. Yani bir SNARK’ın diğer SNARK’ları doğrulamasını sağlayarak ağ performansını daha da hızlı hale getirir. Daha hızlı olmasının yanı sıra, özyinelemeli süreç daha az kaynak yoğundur ve daha merkezi değildir.

Özyinelemeli kanıtlar, kanıtlama sürelerini önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olur ve bu nedenle blok zincir ölçeklenebilirliği için çok önemlidir.

Ethereum ile Plonky2 Uyumluluğu

Blog gönderisinde belirtildiği gibi, Plonky2’nin ölçeklendirme teknolojisi, Etheruem blok zinciri ile tamamen uyumludur. Son adım, Polygon’un sadece bir çözüm sağlayıcı olmaktan Ethereum’un geleceğini inşa etmeye geçişine de yardımcı olacak. Blog gönderisinde şu notlar yer alıyor:

ZK L2’ler çok fazla heyecandan yararlandı, ancak mevcut çözümler verimsiz ve ölçeklenebilirliği sınırlayan kriptografik ilkellere dayanıyor. Sonuç olarak, L2’ler verim ve maliyet açısından rekabet edecek ve Plonky2, Polygon ekosistemine en performanslı ve ölçeklenebilir L2’leri oluşturma fırsatı veriyor.

Bu, son birkaç ay içinde bazı umut verici güncellemeler yayınlayan Polygon için bir başka önemli gelişme. Sonuç olarak, yatırımcılar da Polygon’un yerel kripto para birimi MATIC‘i ele geçirme konusunda istekliler. Haberin hemen ardından MATIC fiyatı %3 daha arttı.

MATIC bugün ne kadar?

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin