Polkadot'un (DOT) parachain lansmanı yatırımcıları etkilemedi

Polkadot’un parachain’i yatırımcıları etkileyemedi! DOT değer kaybediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blok zinciri protokolü Polkadot, DOT ekosisteminde paralel olarak çalışan ilk parachainleri ve bireysel blok zincirlerini piyasaya sürdüğü halde hafta sonu boyunca yatırımcıları etkilemeyi başaramadı. DOT’un parachain lansmanıyla bir ralli başlatabileceği düşünülüyordu.

Polkadot’un hizmet tokeni DOT, lansman günü olan 18 Aralık’ta nispeten düz işlem görürken, 20 Aralık Pazartesi günü kırmızı renkte işlem görüyor.

Piyasa değerine göre 10. kripto para Polkadot (DOT), son 24 saatte %3.8 ve hafta içinde %17.1 düşüşle 24.51 USD civarında işlem görüyor. Kripto para, ay boyunca %41 düşüş yaşadı. Ancak yıl boyunca %359 artış kaydetti.

Polkadot fiyatı
DOT/USD paritesi (7 günlük)

Polkadot, önümüzdeki aylarda yeni parachainler tahsis edecek

Paylaşılan bir duyuruya göre, parachainler yaklaşık beş yıldır geliştiriliyor ve piyasaya sürülmeleri “birbirine bağlı blok zinciri teknolojisi için büyük bir atılıma işaret ediyor.”

Merkezi olmayan finanstan (DeFi), yatırımlara ve kredilere ve akıllı sözleşmelere kadar çeşitli nişlere odaklanan ilk parachain slotları, Acala, Moonbeam, Parallel Finance, Astar ve Clove gibi kazananlarla birlikte açık artırma yoluyla takımlara tahsis edildi.

Acala’nın kurucu ortağı Bette Chen, bu parachainler arasında Acala’nın “Polkadot ekosistemine ve ötesine bir DeFi platformu ve yerel merkezi olmayan stabilcoin (aUSD) sağlayacak” dedi.

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Gavin Wood tarafından tasarlanan Polkadot, blok zincirler arasındaki birlikte çalışabilirlik sorunlarını çözme misyonuyla 2020 yılında piyasaya sürüldü. Ekip, bu hedefe ulaşmak için Polkadot’un sıfır zincirli Relay Chain’in birlikte çalışabilir bir ekosistem oluşturmak için paralel olarak çalışan 100 parachain’i destekleyeceğini söyledi.

Polkadot’un tasarımcısı Wood, “Her kullanım durumu için tek bir blok zinciri tasarımı optimum şekilde çalışmaz. Her zincir, bazı uygulamalar için iyi olan bir takım takaslarla birlikte gelir.” dedi ve ekledi:

“Parachain modeli, Web 3’ün geleceğinin birlikte çalışan birçok farklı blok zincirini içereceği inancıyla oluşturuldu.”

Polkadot, önümüzdeki aylarda gruplar halinde başka parachain yuvaları tahsis edecek ve bir sonraki grup 23 Aralık 2021’de veya civarında başlayacak. İkinci grup ise altı müzayede içerecek ve altı kazanan parachain “11 Mart’ta veya buna yakın bir tarihte, 2022.”

cryptonews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin