Polkadot ekibi, ilk parachain Shell'i duyurdu!
Polkadot ekibi, ilk parachain Shell'i duyurdu!

Polkadot ekibi, ilk parachain Shell’i duyurdu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Polkadot ekosistemi her geçen gün daha fazla gelişiyor. Topluluğun uzun süredir beklediği parachain müzayedeleri ise piyasaya sürüldü. Polkadot ekibi, DOT token sahiplerine Twitter üzerinde parachain müzayedelerini duyurdu. Polkadot’taki Shell parachain blok üretimine dahil edildi. Ekip Twitter üzerinde şu açıklamayı yaptı:

Shell parachain son derece sınırlı bir işlevselliğe sahip.Yani hesap kavramına bile sahip değil. Shell, yalnızca Relay Chain’den gelen mesajları, kendisini başka bir şeye yükseltmek için kabul etme işlevine sahip.

Polkadot Shell ne işe yarıyor?

Polkadot, farklı blockchainleri güvenli bir şekilde birbirine bağlayarak işetişim kurulmasını sağlar. Parachain anlamı ise zincirleri ana ağa bağlama işlevi görür. Polkadot, Ethereum gibi katman-1 blok zincirlerinden farklı çünkü Ethereum, kullanıcıların doğrudan temel katman üzerinde inşa etmelerini sağlarken Polkadot’un zincileri parachainlere güvenlik sağlıyor.

Ekip yaptığı açıklamada, anlaşmazlık yaşanması durumunda Statemint yükseltmesinin oylamaya gidebileceği belirtildi. Polkadot’taki geliştiricilere göre Shell, Relay Chain komutlarına yükseltilebilen boş bir parachain işlevi görüyor.

Polkadot’un bir sonraki hedefi çoklu zincir yolunda adımlar atmak olacak. Zincir, önemli bir sorun olmadan 24 saat boyunca çalıştığında Shell “Statemint”e yükseltilecek.

Polkadot ayrıca parachain müzayedelerinde ilerleyecek ve geliştiricilerin projelerini bir parachain üzerine kaydetmelerine ve fon çekmelerine olanak tanıyacak. Polkadot, her hafta bir müzayedeye gerçekleştirecek ve ilk kısımın beş hafta sürmesi planlanıyor. Daha sonra gerçekleşecek müzayedenin ise 6 tane olması planlanıyor. Acala Network ve Moonbeam gibi müzayedeler yoluyla kitle kredilerinden yararlanmak isteyen birçok proje Polkadot’ta piyasaya sürülmek için yarışıyor.

Polkadot topluluğu, blockchain ağları arasında birlikte çalışabilirliğe yönelik önemli bir adımı tamamlayan parachain açık artırmalarına sahip. Web3 Vakfı üyesi Joe Petrowski teklifi sundu. Ayrıca, Kusama’nın başarısının, Parity’nin “parachains, müzayedeler ve kitle kredileri için kodun ilk üretim sürümü için hazır olduğu” ifade etti.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Korkuteli mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin