Polkadot’un desteklediği platformdan fon başarısı
Polkadot’un desteklediği platformdan fon başarısı

Polkadot Çin’de neden bu kadar çok tutuluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

 

Polkadot ağı, özellikle Çin’deki geliştiriciler ve yatırımcılar arasında popüler. Bunun nedeni, Polkadot’un Çin’de 2018’de Çin kripto ekosistemini kasıp kavuran halka açık blok zinciri olan daha yeni, daha iyi bir EOS’a benzemesiyle alakalı.

Her iki projede de, Çin’in blockchain konferanslarına ve kokteyl partilerine sık sık sık gelen yabancılara, özellikle de Kafkas liderlerine ilham veriyor.

EOS ve Polkadot, kripto Wechat’ta mümkün olan her an Ethereum katili anlatısını yayan Çinli kapitalistler tarafından destekleniyor. Bu kapitalistler, özellikle Binance, Huobi ve MXC gibi borsalar, girişimcileri Polkadot ekosistemine çekmek için bir para sandığı ile birlikte gelir. Her iki proje de Çinli bireysel yatırımcılardan büyük ilgi gördü, ancak bir şekilde yurtdışında çok daha az biliniyor.

İki projenin algılanan benzerliklerine rağmen, Polkadot kendi anlatısını ve topluluğunu geliştirdi. Bu haftanın raporu Polkadot’un yükselişini ve bunun Çin’deki kripto durumunu nasıl yansıttığını inceliyor.

Polkadot ağının önünde uzun bir yol var

Açıkçası, satış noktası blok zincirlerinin bir blok zinciri olarak şu anda her yerde büyük olan Polkadot, yakın zamanda XRP’yi geçerek piyasa değerine göre dördüncü en büyük kripto para birimi haline getirdi. Blockchain konferanslarına ve roadshow’larına zaman ve para harcamadan hiçbir proje Çin’i kazanamaz. Ve Polkadot bu oyunu mükemmelleştirdi. Sadece kurucusu, Şangay bölgesinde yarı ikamet eden Gavin Wood değil, aynı zamanda vokal etkileyiciler, yatırımcılar, geliştiriciler, pazarlamacılar ve spekülatörlerden oluşan bir topluluk kurdu. Polkadot’un teknolojik vizyonuna, parasal vizyonuna veya her ikisine birden inanıyorlar.

Belki daha da önemlisi, Polkadot, birçok geliştiricinin Wood’un ortak kurduğu Ethereum’u terk etmesini ve bunun yerine blok zincirini geliştirmesini sağladı. Outlier Ventures’tan bir rapor, Polkadot’un Mayıs 2020’de sona eren 12 ayda aylık aktif geliştiricilerde % 44’lük bir artış görürken, Bitcoin ve Ethereum’da hafif bir düşüş olduğunu gösteriyor.

Çinli geliştiriciler özellikle Polkadot topluluğunda aktifler. Web3’ün son duyurusuna göre, 200 hibe arasında, alıcıların yaklaşık % 20’si Çin’den geliyor.

Örneğin, Substrate tabanlı bir gizli akıllı sözleşme blok zinciri olan Phala Network’ün kurucusu ve CEO’su Marvin Tong, blockchain dünyasına gizlilik getirmeye yönelik orijinal arayışında EOS, Ethereum Layer2, Cosmos ve Polkadot’u incelediğini söyledi.

Polkadot’u seçtik çünkü teknolojisinin en gelişmiş teknoloji olduğuna inanıyoruz ve bence doğru kararı verdik. Daha da önemlisi, Substrate önemli bir araçtır. Tong bana, tekrarlayan blok zinciri geliştirme çalışmalarını azaltmamızı sağlıyor.

(Substrate, geliştiricilerin blok zincirleri oluşturmasına izin veren bir çerçevedir.)

Henüz işlem sayısı Ethereum’un çok gerisinde

Polkadot’un diğer blok zincirlerinden daha gelişmiş olup olmadığını söylemek için henüz çok erken. Veriler, Polkadot’un zirvede günde 12.619 işlem gerçekleştirdiğini gösteriyor ki bu, Ethereum’un günde ortalama 1,1 milyon işlemiyle karşılaştırıldığında, teknoloji yarışının henüz bitmediğini gösteriyor. (Nitekim, Ocak 2017’de bile, Ether’in fiyatı kabaca 10 dolarken, ağ hala günde ortalama 50.000 işlem yapıyordu – Polkadot’un şimdiye kadarki en iyi gününden dört kat daha fazla.)

Sonuçta, girişimciler sadece başlangıç ​​sermayesine değil, aynı zamanda dikkat ve uygulama gerektirir. Ethereum ve diğer birçok blok zincir, kısmen dil engeli ve kısmen de anlayış eksikliğinden dolayı Çin pazarına tarafsız ama mesafeli bir yaklaşım benimsedi. Polkadot, iyi yağlanmış bir pazarlama makinesi gibi Çin pazarına girmeyi başarıyor; aynı zamanda önemsediğini gösteriyor.

Bazıları, bu “ilginin” sembolünü değiştirme arzusundan kaynaklandığını iddia edebilirler. Ancak kripto dünyasının “fikir birliği” üzerine kurulu olduğu düşünüldüğünde, insanları bir anlatıya inanmaya iten her şey bir kazançtır.

Çinli perakendeciler Polkadot ‘a taşınıyor

İlk olarak, Ethereum’un arkasındaki gerçek geliştirici olarak gösterilen gerçek bir kurucusu var. Wood’un oyuncak olarak Ethereum’a karşı gerçek olan Polkdadot’a ilişkin anlatısı, Çin’deki birçok kişide yankılanıyor. Ne de olsa, orada olan kıdemli mühendisi kim seçmez 26 yaşındaki bir “çocuk” üzerinde onlarca yıllık programlama deneyimi?

İkincisi, Polkadot, EOS’lara benzer bir açık artırma oyununu benimsedi. Her iki proje de yatırımcılardan etki kazanmak için token talep ediyor. EOS için, kullanıcılar tokenleri bir süper düğüm haline getirmek için paylaşır; Polkadot için, kullanıcılar parachain kazanmak için $DOT yatırır.

Çin kripto çemberi 2018’de çoktan çılgın bir EOS süper düğüm yarışından geçti, bu yüzden 2021’de bir tane daha çalıştırmak kulağa hoş geliyor. Böyle bir oyunun kazanma stratejisi, düğümünüzün veya paraşütünüzün son koltuğu alması için yeterli sermaye toplamaktır. Sermaye nasıl toplanır? Eski güzel pazarlama ve topluluk şilini. Bunlar, Çinli kapitalistlerin gözleri kapalı oynayabilecekleri tanıdık taktiklerdir.

Ve son olarak, DeFi oldu. Ethereum, gerçek ürün pazarına uygunluğunu bulmak için bir yolculuğa çıkarken, Polkadot bu anlatım kazanımından da yararlanıyor, çünkü DeFi’nin tıkalı Ethereum ağından ziyade kendi ekosisteminde daha iyi çalıştığını iddia edebiliyor. Aslında Binance, geliştiricileri yalnızca Polkadot ekosistemi etrafında DeFi projeleri oluşturmaya çekmek için 10 milyon dolarlık bir fon oluşturdu. İki kuş, bir taş.

Acala gibi Çin’in kendi bünyesinde yetiştirdiği projeler, Polkadot’un kredi ve DEX ürünlerinin sadece versiyonunu oluştursa da, bilinen yatırımcılardan sermaye toplamayı başardı. Ethereum DeFi yenilik yapmaya devam ederse, Polkadot DeFi ekosistemini bir süre daha sürdürebilir.

Oyun hala devam ediyor

Polkadot’un Çin’deki yükselişi sürpriz olmamalı. Yabancı projelerin Çin’de nasıl başarılı olabileceğine dair mükemmel bir oyun kitabını sergiliyor: ikonik kurucu, acımasız pazarlama ve bir sonraki kripto öyküsünü bekleyen alıcı bir izleyici.

Ancak bir şeyi unutmayalım: Her şey toplulukla ilgilidir çünkü topluluk fikir birliği oluşturur. Polkadot, Ethereum’un en güvenilir olma isteği olarak Çin’de saygın bir fikir birliği oluşturdu. Bu anlatı, Ekim 2019’da Polkadot odaklı bir fon duyuran Polychain gibi yatırımcıların beğenilerinden uluslararası oyuncuların artan ilgisiyle güçlendirildi.

Ancak, diğer Ethereum olmak isteyen EOS ile aynı yükseliş ve düşüş kaderinden kaçabilir mi? Hâlâ ilk aşamadalar ve Polkadot’taki ilk DeFi projesi olduğunu iddia eden MakerDAO kopyası Mantra gibi bazı Polkadot projeleri Çin’de çok kötü bir şekilde basılıyor.

Ama oyun bitmedi. Topluluk büyümeye devam ettiği ve girişimciler Polkadot üzerine inşa ettikleri sürece, platform Çin kripto dünyasının sevgili çocuğu olmaya devam edecek.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin