PlanB Bitcoin ayı piyasasının neredeyse bittiğini söyledi!
PlanB Bitcoin ayı piyasasının neredeyse bittiğini söyledi!

PlanB Bitcoin ayı piyasasının neredeyse bittiğini söyledi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) ayı piyasasında işlem görüyor. Kripto piyasası hâlâ baskı altındayken, Bitcoin fiyatı kritik 30.000 dolar seviyesinin altına düşmeye devam ediyor. Bununla birlikte, stok akış (S2F) modelinin yaratıcısı PlanB, ayı piyasasının neredeyse bittiğini iddia etti. O iyimser çünkü Gerçekleşen Fiyat Hareketli Ortalaması (RPMA) <1 ve Göreceli Güç Endeksi <50 olan dönemler tarihsel olarak satın almak için harika zamanlardı. Her ne kadar PlanB, RPMA ve RSI’nin tekrar yükselmesinin biraz zaman alabileceğini de düşünüyor.

PlanB: Bitcoin (BTC) dipleri bitti

PlanB kısa süre önce BTC fiyatının bir sonraki boğa piyasası için yeni bir dip oluşturduğunu açıkladı. BTC trendi bu hafta PlanB tahminlerine göre hareket etti, fiyat 28.500 dolar seviyesine yakın bir düşüş yaşadı.

Şimdi, PlanB bir tweet’te ayı piyasasının neredeyse bittiğini ve fiyatın tekrar yükselmeye başlaması gerektiğini bildirdi. Mevcut seviyelerdeki RPMA ve RSI’nin BTC için bir dip önerdiğine inanıyor. Ancak, bir sıçrama görmemiz 6-9 ay (2014 ve 2018/19 gibi) veya 1-2 ay (2011 ve 2020 gibi) olabilir. Şu anda, Bitcoin 30.000 dolar seviyesinin yakınında yatay hareket ediyor.

 Bitcoin (BTC) 2Y Realized Price

Gerçekleşen Fiyat / Hareketli Ortalama (RPMA, mor), Bitcoin döngüsünü en iyi şekilde gösteren göstergelerden biri. Göreceli Güç Endeksi (RSI, sarı) benziyor ancak kritik zamanlarda yanıltıcı olabilir (ör. 2021’in 2. yarısı).

Ayrıca PlanB, ABD hisse senedi piyasası ile BTC, özellikle S&P 500 ve Bitcoin arasında bir korelasyon paylaştı. Hem hisse senedi piyasası hem de BTC, Kasım 2021’den bu yana düşüş yaşadı.

Bu arada, S&P 500 yaklaşık %20’lik bir düşüş yaşadığı için ayı piyasasında. Analistler, mevcut fiyatta Bitcoin birikiminin uzun vadeli yatırımcılara daha fazla getiri sağlayabileceğine inanıyor.

PlanB’nin ayı piyasasına rağmen, takipçileri Bitcoin yarılanmasını göz önünde bulundurarak ayı piyasasının hâlâ bitmediğine inanıyor. Eğilim, Ekim ayında BTC fiyatının bir toparlanmayı onaylayabileceği dip olarak gösteriyor. Ancak, 2Y gerçekleşen fiyat ve RSI v şeklinde bir toparlanma yaparsa, ayı piyasası 1-2 ay içinde sona erer. Yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesi bir yıl içinde görülebilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin