PKO Bank Polski Blockchain şirketi Coinfirm ile ortaklık kuruyor
PKO Bank Polski Blockchain şirketi Coinfirm ile ortaklık kuruyor

PKO Bank Polski Blockchain şirketi Coinfirm ile ortaklık kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

PKO Bank Polski Blockchain şirketi Coinfirm ile ortaklık kuruyor. Polonya’nın en büyük bankası PKO Bank Polski,  banka belgeleri için dağıtık defter teknolojisi (DLT) tabanlı bir depolama ve doğrulama sistemi sağlamak üzere Blockchain şirketi Coinfirm ile ortaklık kuruyor.

Anlaşma, Trudatum aracılığıyla Blockchain teknolojisini PKO Bank Polski’nin bankacılık sistemine entegre etmeyi amaçlıyor

Yakın zamanda imzalanan anlaşma, Coinfirm tarafından geliştirilen Trudatum aracılığıyla Blockchain teknolojisini PKO’nun bankacılık sistemine entegre etmeyi amaçlıyor. Bu sistem; düzenlemelere, işlemlere, ücretlere ve komisyonlara ilişkin bilgileri içeren belgelere erişmek için müşterilere güvenli bir yol sağlayacak.

Polonya, Blockchain’i belge yönetimi sistemlerinde kullanmayı düşünüyor

Polonyalı fintech şirketi MC2 Solutions’un başkanı Anna Strezynska, bankaların müşterileri bilgilendirilmesi için mevcut araçların güvenlik gereksinimlerini karşılamaması nedeniyle, Blockchain’i belge yönetimi sistemlerinde kullanmayı düşündüklerini belirtti. E-posta veya web sitesi bildirimleri gibi yöntemler, verilerin değiştirilmesine ve kaldırılmasına açık olabilir. Anna Strezynska konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Polonya Bankası Derneği veya Ulusal Takas Merkezi tarafından desteklenen bankacılık sektörü bu nedenle sorunu çözmek için teknolojik yollar arıyor. Blockchain teknolojisi dahil olmak üzere çeşitli çözümleri test edeceğiz.

PKO Bank Polski Blockchain teknolojisini kullanarak işletme maliyetlerinden tasarruf edecek

Bir Blockchain depolama sistemi, aynı zamanda 9 milyondan fazla müşteri için pahalı kağıt dokümantasyon ihtiyacını ortadan kaldırdığından PKO Bank Polski için işletme maliyetleri üzerinde tasarruf da sağlayabilir.

PKO Bank Başkan Yardımcısı Adam Marciniak’a göre, banka geçen yıl Trudatum’u test etmeye başladı. Başarılı testlerin ardından, banka proje üzerinde işbirliğini sürdürmek için bir anlaşma imzaladı.

“Coinfirm ile birlikte Blockchain teknolojisini Polonya bankacılık sektörüne uygulayacağız.”

Adam Marciniak konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Geçen yıl Coinfirm tarafından geliştirilen Trudatum platformunun testlerine başladık. Bankacılık ortamındaki testler oldukça tatmin edici olduğundan, daha yakın işbirliği yapmaya karar verdik. Coinfirm ile birlikte, Blockchain teknolojisinin Polonya bankacılık sektörüne uygulanmasında öncü bir operasyon gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz.

Bu haftanın başlarında İngiltere Merkez Bankası, yenilenen brüt ödeme sistemi için Blockchain uyumluluğunu test etmek adına ödeme çözümleri geliştiricileriyle ortaklık kurduğunu bildirdi.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin