Pizza Günü 2.0: Bitcoin ile Tesla satın almak hata olabilir
Pizza Günü 2.0: Bitcoin ile Tesla satın almak hata olabilir

Pizza Günü 2.0: Bitcoin ile Tesla satın almak hata olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Elon Musk, Twitter’da şirketi Tesla’nın Bitcoin’i bir ödeme şekli olarak kabul etmeye başlayacağını açıklamasından bu yana Bitcoin fiyatı ciddi bir dalgalanma yaşadı.

Sosyal medya platformu neredeyse anında doldurulan emirlerin ekran görüntüleriyle doldu, ancak kripto paralarını takas etmeye hazır olan bu hevesli alıcılar muazzam bir pişmanlıkla yaşamaya başlayabilir. İşte iki lezzetli pizzanın bu bulmacaya nasıl uyduğu ve Tesla gibi daha değerli bir şeyin bile sonunda neden hala kötü bir satın alma olabileceği.

Bir Tesla’ya BTC harcamak nasıl büyük bir hata olabilir?

Bu hafta Tesla ve SpaceX CEO’su ve Kurucusu Elon Musk, elektrikli otomobil üreticisinin şirketin web sitesinin sunulan araçlar için Bitcoin’i bir ödeme şekli olarak kabul etmesini sağladığını açıkladı.

İnternet haberlerle doluydu ve token başına fiyat başlangıçta yükseldi. Bu haftaki tarihi opsiyonların sona ermesinden önce direnişin reddedilmesi, piyasayı kısa bir süreliğine sarstı.

Ancak kripto para boğası Max Keiser’in belirttiği gibi, bundan on yıl sonra insanlar, birinin bir Bitcoin’i Tesla’ya harcayacak kadar aptal olduğu için şok olacaklar.

Yorum, kripto paralarıyla bir Tesla satın alan kimseye hakaret anlamına gelmiyor. Ancak geriye dönüp bakıldığında satın alma işlemini pişmanlık verici hale getirebilecek bir gerçek.

10.000 BTC karşılığında alınan Pizzayı unutmayın

22 Mayıs 2010’da Laszlo Hanyecz, BitcoinTalk forumu aracılığıyla toplam 10.000 BTC karşılığında başarıyla iki pizza satın aldığını duyurdu.

O zamanlar, kripto paralar tüm standartlara göre değersizdi, henüz her biri bir kuruşla ticaret bile yapmıyordu. Aklında, Bitcoin karşılığında bir şey alarak tarihe geçmek yatıyordu.

Bugün, bu 10.000 BTC, yarım milyar dolar değerinde ve bu iki pizzayı tüm zamanların en üzücü pizzası yapıyor.

Bir Tesla artık neredeyse tam bir tokena mal oluyor . Elbette bu iki pizzadan çok daha değerlidir. Bununla birlikte, arabaların yola çıktıkları anda ne kadar hızlı değer kaybettiği ve Bitcoin’in nihayetinde önümüzdeki yıllarda ne kadar yükselebileceği göz önüne alındığında, BTC ile Tesla satın almayı Laszlo’nun 2010’daki işlemi kadar üzücü hale getirebilir.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin