Piyasayı etkileyen haber Janet Yellen tarafından mı geldi?

Piyasayı etkileyen haber Janet Yellen tarafından mı geldi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Joe Biden’ın kriptoyla ilgili yürütme emri, 9 Mart Çarşamba günü açıklama kavuşacaktı. Ancak planlanan dışında bir olay gerçekleşti. Bilgiler sadece bir gün önce sızdırıldı. Aslında, kripto meraklıları ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in yorumlarına erişebildi. Yellen’in ifadeleri piyasayı bir bakıma yukarı taşıdı.

Verilen ayrıntılara göre Yellen, “tarihi” olarak nitelendirdiği ve sorumlu inovasyon ile tüketici koruma ihtiyaçlarının karşılanması arasındaki dengeyi sağlayan kripto yürütme emrini takdir etti. Ayrıntılara göre Yellen şunları söylüyor:

Başkan Biden’in tarihi yürütme emri, dijital varlık politikasına koordineli ve kapsamlı bir “yaklaşım çağrısında bulunuyor. Bu yaklaşım, ülke, tüketiciler ve işletmeler için önemli faydalar sağlayabilecek sorumlu inovasyonu destekleyecektir.”

Janet Yellen’in yorumu piyasaya olumlu yansıdı

ABD’nin Hazine Bakanı Janet Yellen, Biden’in imza öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tasarı, ayrıca yasa dışı finansmanla ilgili riskleri ele alacak, tüketicileri ve yatırımcıları koruyacak ve finansal sisteme ve daha geniş ekonomiye yönelik tehditleri önleyecek.

Haber, son birkaç saat içinde Bitcoin (BTC) fiyatının %7’nin üzerine çıkmasıyla kripto piyasasının yükselmesine neden oldu. Daha geniş kripto para piyasası %6 kazanç kaydettiği için Bitcoin tekrar 42.000 doların üzerine çıktı.

Kripto yönetici emrinin detayları

ABD Hazinesi, kurumlar arası meslektaşlarıyla ortaklık kurarken yakında para ve ödeme sistemlerinin geleceği hakkında bir rapor yayınlayacağını belirtti. Yellen konuşmasının sonlarında şu detaylara yer verdi: 

“Bu önemli işi üstlenirken tüketici ve yatırımcı koruma grupları, piyasa katılımcıları ve diğer önde gelen uzmanlar bize rehberlik edecek. Hazine daha adil, daha kapsayıcı ve daha verimli bir finansal sistemi teşvik etmek için çalışırken, yasa dışı finansmana karşı devam eden çalışmalarımızı geliştirecek. Finansal istikrar ve ulusal güvenliğe yönelik riskleri önleyecektir.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin