Milyonlarca kripto para taşındı! Borsa destekli altcoin dibe vurdu
Milyonlarca kripto para taşındı! Borsa destekli altcoin dibe vurdu

Piyasayı etkileyebilecek Bitfinex ve Tether davasındaki yeni gelişmeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

New York Eyalet Bölge Mahkemesi, Bitfinex ve Tether’ın ana şirketi olan iFinex’in New York Başsavcısı’nın (NYAG) şirket aleyhindeki davasını reddetme talebini reddetti. iFinex’in şimdi NYAG’ın talebi üzerine belgeler üretmesi gerekiyor ve NYAG raştırmaya devam edebiliyor.

Bitfinex ve Tether davasına yönelik önemli karar

New York Eyalet Yüksek Mahkemesi, New York Başsavcısı’nın kripto para birimi borsası Bitfinex ve iFinex ile ilgili olan tarihi davayı yönetme yetkisine sahip olduğuna karar verdi. Karar şimdi NYAG’ın soruşturmasına devam etmesine izin veriyor ve şirketten gelen bir açıklamaya göre kolluk kuvvetlerinin talebi üzerine borsanın davayla ilgili belgeleri mahkemeye iletmesi gerekiyor.

Daha önce iFinex, NYAG soruşturması kapsamında şirketin 850 milyon dolarlık zarara yol açtığı iddia edilen davayı erteleme talebinde bulundu ve dava ertelendi. iFinex, NYAG’ın soruşturmayı yürütme yetkisine sahip olmadığını belirtiyor. Bu iddiaya yanıt olarak NYAG, sürmekte olan bir soruşturma sırasında mahkemenin yargı ile ilgili soruları ele alması için çok erken olduğunu savundu. Mahkeme şimdi böyle bir argümanı yürürlükten kaldırarak gerçekte NYAG’nın konuyu karara bağlayabileceğine karar verdi.

Bu gelişme, Bitfinex için ne ifade ediyor?

Bu son kararla, mahkeme şimdi iFinex’in NYAG’a iletmesi gereken belgelerin kapsamını sınırlayan 22 Mayıs’taki kararını kısmen onayladı. Bu arada, NYAG’ya mahkemenin iFinex’ten daha fazla belge talep etmesini engellemek için dayattığı süre de ortadan kaldırıldı. Bu, soruşturma ile ilgili belgelerin şimdi iFinex tarafından NYAG’ye sunulması gerektiği anlamına gelir. Şirket, dosyalamaya göre belgeleri 14 Ekim’e kadar NYAG’a devretmek zorunda kaldı. Anderson Kill ortağı ve The Block hukuk danışmanı Stephen Palley, “Bu şaşırtıcı olmayan bir gelişme, ancak kesinlikle Bitfinex için hoş bir gelişme değil.” dedi.

Theblockcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin