Piyasaya güncel bakış: Bitcoin 29.000 dolardan reddedildi, ARB token yüzde 20 düştü!
Piyasaya güncel bakış: Bitcoin 29.000 dolardan reddedildi, ARB token yüzde 20 düştü!

Piyasaya güncel bakış: Bitcoin 29.000 dolardan reddedildi, ARB token yüzde 20 düştü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, dokuz ayın en yüksek seviyesini belirlemek için dün 29.000 doların üzerine sıçradı, ancak bu yükseliş girişimi kısa sürdü ve varlık sonraki saatlerde sert bir şekilde geri çekildi. SOL, APT, LDO ve OKB %5’in üzerinde düşüş yaşarken, çoğu altcoin de kırmızıda işlem görüyor.

Bitcoin 29.000 doların üstesinden gelemedi

Lider kripto para birimi Bitcoin, Federal Rezerv’in faiz oranlarını artırmaya devam edip etmeyeceğine ilişkin kararından önce hafta ortasında 28.800 dolara sıçradı. Birçok yerel banka yüksek oranlarla mücadele ederken, birçok uzman Fed’in sonunda politikasından geri döneceğine inanıyordu. Ancak durum böyle gelişmedi ve Fed kilit faiz oranlarını 25 baz puan artırdı.

Kripto para birimi saatler içinde 2.000 dolar kaybederek 26.500 doların biraz üzerine düştü. Yine de sıçradı ve Cuma gününe kadar 28.000 doların üzerine çıktı. Tırmanmaya devam etti ve hatta geçen yılın Haziran ayından bu yana ilk kez kısa bir süreliğine (Bitstamp’ta) 29.000 doların üzerine çıktı.

Ancak, 29.000 dolar seviyesinde başarısız oldu ve ardından gelen ret, onu güneye zorladı. Şu an itibariyle, BTC 27.500 doların altında mücadele ederken, piyasa değeri tekrar 530 milyar dolara geriledi. Diğer altcoinler üzerindeki hakimiyeti biraz artarak %46’nın üzerine çıktı.

BTCUSD. Kaynak: TradingView

ARB token günlük ölçekte kaybediyor

FOMC toplantısı dışında, geçtiğimiz hafta kripto topluluğundaki tüm gözler uzun zamandır beklenen Arbitrum airdrop’undaydı. Token, Cuma günü 1,5 dolar civarında sakinleşmeden önce Perşembe günü çok fazla oynaklık yaşadı. Ancak ARB, son 24 saatte %20’nin üzerinde düştü ve şu anda 1,2 dolarda oturuyor.

Stacks coin de en çok kaybedenler arasında yer alıyor ve günlük ölçekte %14 düşerek 1 doların altına geriledi. APT, LDO, OKB, FIL ve SOL’de kayıplarla işlem görüyor ve bu tokenlerin tümü %6’dan fazla düştü. Ethereum, günlük %2,5’lik bir düzeltmenin ardından 1.750 dolarda duruyor. Ripple, %4 artışla dikkate değer kazançlar elde eden birkaç istisna arasında yer alıyor.

Genel olarak, toplam kripto piyasası değeri bir günde yaklaşık 20 milyar dolar düşüşle 1.150 trilyon dolara düştü.

Kripto Para Piyasasına Genel Bakış. Kaynak: Quantify Crypto

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin