Cardano yatırımcıları için iyi günler geliyor mu? Merak edilen veriler…

Piyasaya bir stablecoin daha gelecek: Cardano tabanlı Djed, yakında yatırımcıyla bulaşacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano’nun ilk merkezi olmayan stablecoin’i Djed, Ocak ayında ana ağda yayına girecek. Geliştiriciler bu hamleyi İsviçre’nin Lozan kentinde düzenlenen Cardano Zirvesi etkinliğinde duyurdu. Djed, Cardano’nun 1. Katman blok zincirinde var olacak ABD dolarına sabitlenmiş merkezi olmayan bir sabit paradır.

Stablecoin dünyasında yeni varlıkları artık sıkça görmeye başladık. Ancak alt yapsını sağlam yapmayan projeler değer kaybediyor. Bunun örneğini Terra’nın UST’sinde gördük. Daha sonrasında piyasaya Tron tarafından sürülen USDD genellikle sabitliğini koruyamadı.

Kripto varlıklarla desteklenen Djed, Coti adlı bir firma tarafından Cardano baş geliştiricisi Input Output ile işbirliği içinde geliştirildi.

Yeni stablecoin’in ismi Djed oldu

Stablecoin iki yıldan fazla bir süredir geliştiriliyor. Cardano kullanıcıları piyasaya sürüldüğünde, Cardano ağının yerel kripto para birimi olan ADA’yı alabilecek ve bunu stablecoin’i basmak için teminat olarak kullanabilecekler.

Stablecoin, aşırı teminatlandırılacak şekilde tasarlanmıştır. Yani bir rezervde tutulan kripto para birimi biçimindeki fazla teminatla destekleniyor. Bu, Ethereum ekosistemindeki en popüler merkezi olmayan stablecoin olan dai tarafından kullanılan benzer bir tasarımdır. Her Djed’in basılması için %400’den fazla teminat değeri gerekir.

Coti CEO’su Shahaf Bar-Geffen, 

“Djed, kripto ile ilgili harika şeyleri teminat olarak alıyor, yani sistemde itibari para olmaması anlamına geliyor, ancak aynı zamanda aşırı teminatlandırmayı da çok ciddiye alıyor.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin