Piyasanın toplaması Valkyrie’nin Bitcoin ETF’lerine faydası oldu

Piyasanın toplaması Valkyrie’nin Bitcoin ETF’lerine faydası oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in 2022 yılında çöküş yaşaması ETF’lerde de kayba yol açmıştı. İlk ETF’lerin geçtiğimiz yıl tanıtılmasından sonra büyük bir durgunluk oldu. Bitcoin ETF, 2021 yılının son çeyreğinde kabul edilmişti. O zaman BTC zirveleri oynadığı için şirketlerin ve yatırımcıların yüzü gülmüştü. Sonraki süreç ise tamamen hayal kırıklığı oldu.

Valkyrie, Bitcoin ETF onayı alan nadir şirketlerden biri. ProShares’in ardından ilk ETF’ini alan yatırım şirketi, Nasdaq borsasında ürününü listelemişti. ETF’lerin ilk defa sahne aldığı o dönemde büyük bir sükse yapmıştı. Fakat daha sonrasında yatırımlar tepetaklak oldu. Şu an piyasanın toplamasıyla birlikte spot Bitcoin yüzleri güldürdü. 

Valkyrie Funds ve Valkyrie Digital Assets’in ana şirketi olan dijital varlık yöneticisi Valkyrie Investments , “şimdi yönetim altındaki varlıklarda (AUM) 1 milyar doları aştığını” açıkladı. Firma tarafından 15 Şubat Salı günü yayınlanan basın açıklamasına göre , “bu dönüm noktasına, daha geniş pazarlar düzeltmeye girerken bile, şirketin son 12 ayda AUM’yi yüzde 95’ten fazla büyütmesinin bir sonucu olarak ulaşıldı.”

Bitcoin ETF’ler yeniden yükseliyor

Şubat ayında Bitcoin’in çıkış yakılmasıyla birlikte ETF tarafında da iyileşmeler gözüktü. Yatırımcılar daha önce tercih ettiği Valkyrie Bitcoin’i artışa başladı. 2021’de piyasaya sürülen Valkyrie Funds, Nasdaq’ta işlem gören üç “Bitcoin-bitişik” borsada işlem görüyor. Bunlar:

  • Valkyrie Bitcoin Stratejisi ETF  (BTF)
  • Valkyrie Bilanço Fırsatları ETF  (VBB)
  • Valkyrie Bitcoin Madencileri ETF  (WGMI) 

“BTF, aktif olarak yönetilen bir CME Bitcoin Vadeli İşlemleri sepetine maruz kalma sunar; VBB, Bitcoin’i kurumsal hazinelerinde tutan veya en büyük dijital varlıkta işlem yapan halka açık firmalara risk sunar; WGMI, operasyonlarının büyük bir kısmına güç sağlamak için yeşil enerji kullanan Bitcoin madencilerine maruz kalma imkanı sunar.”

Öte yandan Valkyrie CEO’su Leah Wald şunları söyledi: 

“Geçen yıl, çok çeşitli yatırımcılardan ve piyasa katılımcılarından dijital varlıklara maruz kalma talebi arttı. ETF arayan bireylerden aile ofislerine, emekli maaşlarına ve riskten korunma fonlarına ve tröstlere hevesle tahsis eden bağışlara kadar, sektörümüz bu yılın geri kalanında ve sonrasında büyümeye devam edecek sağlam bir temele sahiptir.”

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin