USDC’nin yaşadığı sıkıntıdan faydalanan Tether, piyasa hakimiyetini artırdı

Piyasanın önde gelen stablecoini Tether, yeni bir sabitlenmiş varlık çıkaracak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası kargaşasının ortasında, stablecoin ihraççısı Tether, önemli bir birlikteliğe daha imza atacak. Stablecoin son yapacağı hamleyle birlikte pazardaki varlığını genişletmeyi hedefliyor. 

Dünyanın en büyük sabit parası şimdi İngiliz Sterlini’ne sabitlenmiş yeni bir kripto para birimi çıkaracak. Şirket, GBP₮ ile İngiliz pazarına girecek. Bu, Tether’in sabitlenmiş beşinci sabit parası olacak. 

Şimdiye kadar, ABD dolarına sabitlenmiş USDT’nin yanı sıra Tether, Avrupa’ya sabitlenmiş EUR₮’ya, Meksika Pezosu’na sabitlenmiş stabilcoin MXN₮’ye ve Çin Yuan’a sabitlenmiş CNH₮’ye sahip.

Tether elini kuvvetlendirmeyi sürdürüyor

Nisan ayının başlarında, İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, ülkeyi bir kripto merkezi yapma planını açıkladı. Son hamleyle Tether, ülkenin kripto hedeflerine daha iyi katkıda bulunabileceğine inanılıyor.

GBP₮’nin piyasaya sürülmesi, Birleşik Krallık hükümeti sabit paraları geçerli bir ödeme şekli olarak tanımaya çalıştığı isabetli oldu. Tether, bu girişimin İngiltere’nin bir sonraki kripto inovasyon dalgası için önemli bir hedef haline gelmesine yardımcı olacağını söylüyor. Gelişme hakkında konuşan Tether CTO’su Paolo Ardoino şu açıklamaları yaptı:

“Birleşik Krallık’ın blok zinciri inovasyonu ve finansal piyasalar için kripto para biriminin daha geniş uygulanması için bir sonraki sınır olduğuna inanıyoruz. Dünya çapındaki kripto para kullanıcılarına, en büyük stablecoin ihraççısı tarafından verilen GBP cinsinden bir stablecoine erişim sağlayarak bu yeniliğe öncülük etmeyi umuyoruz.

Tether, bu hedefi gerçeğe dönüştürmek için Birleşik Krallık düzenleyicileri ile çalışmaya hazır ve istekli. Tether stabilcoinlerinin sürekli benimsenmesini dört gözle bekliyor.”

GBP₮ İngiliz kripto pazarına yardımcı olabilir mi?

GBP₮, 1:1’de İngiliz Sterlini’ne sabitlenecektir. Stabilcoin, ana firma tether.to altında çalışacak. GBP₮ mevcut olduğunda, İngiliz kripto yatırımcıları varlık transferleri için daha az maliyetli ve daha hızlı bir seçenek elde ediyor.

Tether, GBP₮ stablecoin’in piyasaya sürülmesinin, dünyanın en likit pazarlarına yönelik stablecoin teknolojisini daha da güçlendirecek. GBP₮, İngiliz Sterlini’ni dünya çapında en baskın para birimlerinden biri olacak.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin