USDC’nin yaşadığı sıkıntıdan faydalanan Tether, piyasa hakimiyetini artırdı

Piyasanın önde gelen stablecoin’i Tether, dördüncü çeyrek bilançosu açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Şirketler 2022 yılının son çeyreğiyle ilgili bilançolarını açıklamaya devam ediyor. Geleneksel şirketlerin yanı sıra yeni dijital dünyanın kuruluşları da geçmiş dönme ait verilerini paylaşıyor. Bu paylaşılan veriler kripto piyasasını doğrudan ya da dolaylı yoldan etkiliyor.

Tesla, MicroStrategy gibi şirketlerin açıkladığı bilançolar son derece büyük önem arz ediyor. Elinde tuttukları varlıklar ya da yaptıkları satışlarla beraber piyasanın gidişatına yön verebiliyor. Ayrıca kripto endüstrisi içinde yer alan bazı kurumlarda dördüncü çeyrek raporlarını yayınladı.

Stablecoin dediğimizde ilk olarak aklımıza gelen Tether, 2022 yılının son çeyreğine dair kazanç raporunu paylaştı. Kendi sektöründe lider olan Tether, 2022 yılının son çeyreğini de iyi geçirdiğini gösterdi.

Tether’in kazancı 1 milyar dolara yaklaştı

Dünyanın en büyük stablecoin’i USDT’yi çıkaran Tether, kazanç raporunda dördüncü çeyrekte 700 milyon dolar kâr bildirdi. Kâr, Tether’in rezervlerine eklendi. Fazla rezervler, 2022’nin sonunda en az 960 milyon dolara denk geliyordu.

Şirket, muhasebe firması BDO tarafından onaylanan Aralık raporunu yayınlarken yaptığı açıklamada, 

“Yatırımlarının çoğu nakit, nakit benzerleri ve diğer kısa vadeli mevduatlarda tutulduğu için Tether’in rezervleri son derece likit olmaya devam ediyor.” 

31 Aralık itibarıyla varlıklar 67 milyar dolar, yükümlülükler ise 66 milyar dolar olarak gerçekleşti ve bunların neredeyse tamamı ihraç edilen dijital tokenlerle ilgili. Tether ayrıca 2022’yi sıfır ticari kağıtla bitirdiğini söyledi.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin