Haftanın yıldızı bu altcoin olabilir, neden mi?

Piyasanın huyu değişiyor: Bitcoin bağımlılığı bitiyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin bağımlılığı azaldıkça altcoinler daha sert hareketlere imza atıyor. Dün paylaştığımız haberde artık Bitcoin’in hakimiyeti fazlasıyla düştüğünü yazmıştık. Hatta son 3-4 sene baz alındığında düşüş alanında yeni rekorların geldiğin görebiliyoruz. Bunun pozitif etkisini gece geç saatlerde görmeye başladık. Altcoinler bağımsız hareketlere imza atarak anlık yüzde 20’yi bulan yükselişler yaşandı. Bitcoin bağımlılığı zamanla bittiğini söylesek yanlış olmaz.

Kripto para piyasası son birkaç haftadır yoğun bir şekilde konsolide oluyor. Bitcoin’in 45.000 ve 50.000 dolar arasına sıkışmış durumda. Bu haldeyken piyasada ilginç bir eğilim gördük. BTC, kripto alanındaki genel hakimiyeti %40’ın altına düşürdü. Düşüşten bu yana ise altcoinler yukarı doğru hareket etmeye devam ediyor. 

Öte yandan, bazı altcoin projeleri yükselişe önderlik ediyor. İlk 100 içinde en fazla artışı ICP yaşadı. Son 24 saat içinde yüzde 23 artış yaşayan ICP, 35 doların üzerinde fiyatlanıyor. ICP’ye Mina, Terra, Polygon, Chainlink, Avalanche gibi varlıklar eşlik ediyor. Dominance baskın olmaması ve Bitcoin’in sabit ilerlemesi altcoinlerin daha sert hareketler yapmasına yardımcı oluyor.

Bitcoin bağımlılığı gitgide azalıyor

Bitcoin bağımlılığı gitgide azalıyor

Lider kripto para biriminde hakimiyet düşüyor. 2018 yılından bu yana sadece 2020-2021 yılının başında yüksek hakimyet Bitcoin tarafında gözüktü. Daha sonrasında ise sert bir kırılım gerçekleşti. Aşağıdaki Bitcoin bağımlılığı grafiğinde de, 2021’in başından beri düşüş eğiliminde olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Bu da Bitcoin’in pazar hakimiyetini 2018’in dip seviyelerine sürüklüyor.

Popüler kripto analisti Lark Davis bir paylaşımında bu konuya değindi. Davis, Bitcoin’e alternatif olan varlıkların yükselmesine dikkat çekti. Davis,

“Bitcoin düşüş göstermesine rağmen iyi güç gösteren birçok altcoin var. Endüstri ne kadar büyürse, BTC’nin alternatifler üzerindeki etkisi o kadar azalır.”

Altcoin piyasası büyüyor

2017-2018 yıllarında, altcoin piyasasındaki hareket büyük ölçüde Bitcoin (BTC) hareketine bağlıydı. Bitcoin’in ağır basması, altcoinler üzerinde ağır bir etkiye sahipti. Son birkaç yıl içinde bu durum değişti. Daha kaliteli projelerin ortaya çıkması yatırımcıların farklı alanlara yönelmesine yol açtı.

Genel olarak, altcoin alanı, önemli endüstri çözümleriyle genişliyor. Bu nedenle altcoinlere olan ilgi zamanla artıyor. Birçoğu Bitcoin’i (BTC) bir değer deposu olarak görse de, altcoin projeleri yeni teknoloji çözümlerinden yararlanmaya yardımcı oluyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin