featured

Piyasanın en değerli stablecoini yeni USDT belirteci dağıtıyor, bakın hangi varlığı kullanıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçtiğimiz dönemlere baktığımızda stablecoinlerin piyasada bulunması pek sorgulanmazdı. Hatta insanlar arasında sadece alım ve satım işlemlerinde görev görürdü. Herhangi bir para birimini çevirmenin en kolay yolu olarak stablecoinler kullanılırdı. Halen bu şekilde devam ediyor. Ancak geçen ay yaşanan UST problemi sarsıntı yaşattı.

Başta Tether (USDT) olmak üzere stablecoinler sallandı. Ancak bu sallantı kısa sürdü. Piyasayı sallamak isteyenler bu konuda başarılı olamadılar. En büyük nedeni ise UST gibi algoritmik bir stablecoin olmaması. Belli bir karşılığı rezerv olarak tutuluyor.

Şimdi ise USDT, yeni bir belirteç dağıtımı yapacağını duyurdu. Önde gelen kripto para stabil coin Tether, Tezos blok zinciri üzerine inşa edilmiş ve dijital ödemeler ve merkezi olmayan finans (DeFi) sektöründe dijital ayak izini genişletmek amacıyla yeni bir varlık olan Tether (USDT) tokenlerinin piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Tether (USDT) önemli bir adım attı

Konuya ilişkin Tether tarafından ayrıca bir basın açıklaması geldi. Basın açıklamasına göre,

“Tezos üzerindeki USDT, ödemeler, DeFi ve daha pek çok alanda devrim niteliğindeki uygulamaları güçlendirecek.” 

Bir Tether temsilcisiyle yapılan görüşmede, Tether tokenlerinin kullanım amacına ilişkin daha geniş bir bağlam sağlandığını belirterek şunları ekledi:

“Tether tokenleri bir yatırım değil. İnternet ticaretine girmek, oynaklıkla mücadele etmek ve havaleler için güvenli bir sığınak sağlamak için bir yardımcı programdır. Tether tokenleri blok zincirinde güvenli bir şekilde saklanabilir, gönderilebilir ve alınabilir. Hizmet şartlarına ve ücret planına tabi olarak temel varlık için kullanılabilir.”

Temsilci, varlığın erişilebilir hale geleceği Tezos da dahil olmak üzere 12 blok zincirinin adını açıklamaya:

“Tether şu anda Solana, Ethereum, Kusama, Avalanche, Polkadot, Algorand, EOS, Liquid Network, Omni, TRON ve Bitcoin Cash’in Standart Defter Protokolü dahil olmak üzere çeşitli ve büyüyen bir blok zinciri listesindeki transferleri destekliyor.”

Tether CTO’su Paolo Ardoino, önümüzdeki yıllarda Tether’in büyümesini destekleyeceğini tahmin ederek lansmandan övgüyle bahsetti:

“Tezos hızla sahneye çıkıyor ve bu entegrasyonun uzun vadeli büyümesi için gerekli olacağına inanıyoruz.”

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin