Piyasalarda son durum: Hangi coin ne yaptı?

Piyasalarda son durum: Hangi coin ne yaptı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto piyasası hafta sonuna doğru ilerlerken satış baskısını üzerinden atamadı. Bu haftanın çoğunluğunda düşüş eğilimi baş gösterdi. Bitcoin ve diğer coin’ler yapmış olduğu kazançları geri verdi.

Bitcoin, Ethereum ve major altcoin’ler düşüşü minimum seviyede tuttu. Ancak ilk 50 ve ilk 100 dışında kalan birçok varlık, yüzde 10’un üzerinde geri çekilme yaşadı. Bu da yatırımcıların kayıp yaşamasına neden oldu. Kısa vadeli spotta zararlar yaşanırken, vadeli işlemler yine tasfiyelerle ön plana çıktı.

Bitcoin ve Ether, Asya’da Perşembe öğleden sonra ticaretinde daha düşük işlem gördü. Solana, piyasa değerine göre ilk 10 token arasında en büyük düşüşü gördü. Solana’yı Dogecoin takip etti. 

Diğer yandan küresel piyasalar dün FOMC kararına kilitlendi. Asya hisse senedi piyasaları, ABD Federal Açık Piyasa Komitesi’nin Fed Rezerv yetkililerinin enflasyonda yavaşlamaya dair çok az işaret gördüklerini göstermesinin ardından daha yumuşak kalmayı başardı.

Piyasalarda geri çekilme sürüyor

Amerika’daki enflasyon beklentilerin bir tık altında gelmişti. Bu verilerin oluşması piyasaya olumlu yansımıştı. Geçtiğimiz iki haftalık süreçte genel piyasalar ve dijital varlıklar rahat nefes almıştı. Ancak şimdi ise faiz zamanına yaklaşıyoruz.

ABD’de Çarşamba günü yayınlanan FOMC tutanakları, ABD’deki faiz oranlarının enflasyon kontrol altına alınana kadar yükselmeye devam edeceğini belirtti. Asya’daki yatırımcılar da Çin ekonomisindeki yavaşlamadan endişe duyuyor.

Coinmarketcap verilerine göre genel piyasa değeri halen 1 trilyon doların üzerinde. Bu bölgenin tutulması psikolojik desteğin sürdüğünü gösteriyor. 24 saatlik hacim ise 65 milyar dolara yaklaştı.

RUNE, MINA, SNX, ROSE gibi varlıklar yüzde 15’in üzerinde kayıp yazdı. Bu kayıplar haftalık olarak kaydedildi. Günlük kazançlarda ise krizin eşinden dönmeye çalışan Celsius var. Son 24 saatte yüzde 13 değer kazanan varlık 2,5 dolar bandının çok üstünde.

İlk 100 içinde değer kazanan coin sayısı ise CEL’i saymazsak oldukça az. Monero, Flow ve Zcash yüzde 1 ile 3 arasında bir kazanım sağlıyor.

forkast


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin