Yılın ilk haftasında piyasada takip edilmesi gerekenler…

Piyasalar haftaya nasıl start verdi? Asya pazarı ve kripto varlıklar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İlk iş gününde Asya piyasası hareketli başladı. Asya ile beraber açılan piyasalarda önemli düşük rekorlar kırıldı. Bitcoin ise doğudan gelen rüzgarla birlikte yine gerilimi üst seviyeye çıkardı.

Bitcoin bir kez daha 19.000 dolarda sıkıştı. Bitcoin, çok az hareketle veya hiç hareket etmeden yaklaşık 19.000$ ‘dan işlem görmeye devam ediyor. ABD Fed’in acil bir toplantıya ev sahipliği yapması planlandığı için bunların tümü bugün değişebilir. Bununla birlikte, alternatif paralar çoğunlukla kırmızı renkte. XRP bir günde en fazla değeri kaybeden kripto varlık olarak yine dikkat çekiyor.

Asya pazarında Hani Seng endeksi öne çıktı

Bitcoin ve Ether fiyatı, Pazartesi Hong Kong’da çalkantılı karşılandı. Piyasa değerine göre ilk 10 kripto para birimi arasında yaygın kayıplar görüldü. İlk 10 içinde tek kazancı gösteren ise BNB oldu. 

Hisse senedi piyasalarında, Hong Kong’un Hang Seng Endeksi bir aşamada 11 yılın en düşük seviyesine geriledi. Eylül ayında yaşanan hisse tarafında kayıplar, bu ayın başında da devam ediyor gibi.

Asya tarafından gelen veriler, yatırımcıları panik havasına sokuyor. Asya hisse senedi piyasaları, Cuma günü Wall Street’te yaşanan düşüşlerin ardından karıştı. Hong Kong Hang Seng Endeksi bir aşamada Ekim 2011’den bu yana en düşük seviyesini gördü. 

Düşüşün ardından hafifçe toparlanarak %0.83’ü kapattı. Bu kazanç, borsanın 2023’ün ilk yarısında yuan cinsinden hisse senedi alım satımına başlamayı planladığının açıklanmasının ardından geldi.

Aynı şekilde S&P 500 Eylül ayını %9,3’lük bir kayıpla kapatması, Mart 2020’den bu yana en kötü performans olarak tarihe geçti. Uluslararası piyasalarda enflasyon endişeleri arttı. Bu düşüş, Credit Suisse ile Avrupa piyasalarına da yansıdı.

Kripto varlıklar toparlanmaya çalışıyor

Ekim ayının ilk haftasına düşüşle başlayan kripto varlıklar toparlanmaya çalışıyor. Gece günlük ve haftalık kapanış sonrasında düşük seyreden piyasa, yeniden can bulmaya çalışıyor. 

Fed’in acil toplantısından önce oynaklığın yeniden yüksek olabilme ihtimaline karşı pozisyonlarda dikkat edilmeli. Bunu daha öncesinde birkaç kere yaşamıştık. Şu an Bitcoin 19.000 doların üstünde ve ikinci varlık Ethereum, 1.300 dolara yakın fiyatlanıyor.

forkast


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin