Piyasada sallantıdayken kıta ülkesi, ilk Bitcoin ETF'i işleme aldı

Piyasada sallantıdayken kıta ülkesi, ilk Bitcoin ETF’i işleme aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasında yaşanılan ivme yerini durgunluğa bıraktı. Hatta durgunluk zaman zaman sert düzeltmeleri gösterdi. Bitcoin her ne kadar sağlam dursa da altcoin’ler ciddi bir ezilmeye maruz kaldı.

BTC.d hakimiyeti eline almasıyla Bitcoin’deki ufak dalgalanmalar altları sarstı. Bu süreçte Ethereum ve majör varlıklar BTC’nin hareketlerine daha çok direnebildi.

Tüm bunlar yaşanırken Güney Yarım Kürede yer alan ülke Bitcoin ETF için düğmeye bastı. Kıta ülkesi Avustralya kendi adına ilk defa bir Bitcoin ETF için onay verdi. Bununla beraber dünya genelinde ETF’lerin sayısı artmaya devam etti.

Avusturalya’da ilk Bitcoin ETF

Yatırım yönetimi firması Monochrome, diğer kuruluşu Vasco Trustees Lid’in Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu’ndan (ASIC) spot tabanlı kripto varlık borsa yatırım fonlarını (ETF’ler) işletmek için yetki aldığını duyurdu.

Perakende yatırımcılara kripto varlıkları (Bitcoin ve Ether gibi) yönetim hizmetleri sunmak üzere Avustralya finansal hizmetler lisansı (AFSL) kapsamında lisanslı olan Monochrome, sorumlu tüzel kişi ortağı Vasco aracılığıyla türünün ilk örneği olan başka bir lisans aldı.

AFSL kapsamındaki yeni lisans, onu Avustralya’da bunu başarmak için kripto varlık yetkisine sahip ilk varlık yöneticisi yapıyor. Duyuruya göre firma, bunun onu diğer kripto ETF’lerinden ayırmasını umuyor. Ayrıca lisansın “doğrudan perakende yatırımcılar için ve lisanslı finansal danışmanlar aracılığıyla yeni düzenlenmiş yatırım fırsatları açtığını” da belirtiyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin