Piyasa uzmanından altın, gümüş ve Bitcoin tahminleri! Çok net konuştu
Piyasa uzmanından altın, gümüş ve Bitcoin tahminleri! Çok net konuştu

Piyasa uzmanından altın, gümüş ve Bitcoin tahminleri! Çok net konuştu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Altın piyasası konsolidasyon dönemini sonlandırıyor gibi görünüyor. Bir teknik analiste göre değerli metal, ons başına 2.000 doların üzerinde yeni rekor seviyeler test etmenin eşiğinde.

“Altında yön yukarı”

Moor Analytics’in başındaki isim Michael Moor, altının aylık uzun fiyat hareketini makro düşüş konsolidasyonu dönemi olarak nitelendirdi. Altın piyasasının aşağı yönlü bir hareket daha görebileceğini, ancak nihayetinde yükselmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

“1866 dolar aşılırsa rekora gidebiliriz”

Yorumlar, altın fiyatlarının iki ayın en yüksek seviyesine çıkması ve kritik direnci ons başına 1.850 $’da test etmesinin ardından geldi. Moor, fiyatların tüm zamanların en yüksek seviyelerine geri döndüğünü doğrulamak için ons başına 1.866 doların üzerinde bir kırılma aradığını söyledi.

“Başlangıçtaki direnç seviyeme ulaşabilirsem, o zaman bunun üzerinde iyi bir giriş ararım. Nihayetinde, bir kırılma ile 2020’nin en yüksek seviyesinden çok daha yüksek fiyatlar görebileceğimizi düşünüyorum.”

Aşağı yönde, Moor ilk desteği 1.748,60 dolarda gördüğünü söyledi.

“Gümüşte 24,43 doların kırılması gerek”

Gümüş fiyatlarına bakan Moor, altına benzer olduğunu söyledi; gümüş sağlam bir temel oluşturuyor ve ons başına 24,43 doların üzerinde sürekli bir kırılma yeni bir kırılma hareketine işaret edebilir.

“Gümüşün sağlam bir tabanı olmasına rağmen, yukarı yönde tamamen yeni bir aşama yaratmadan önce büyük bir konsolidasyonda kaldığına dair içimde bir his var.”

Geçen hafta, fiyatların ons başına 24,50 $’ın üzerinde iki ayın en yüksek seviyesine çıkmasıyla gümüş önemli bir yükseliş ivmesi gördü. Ancak piyasa bu kazanımları elinde tutamadı. Spot gümüş, gün içinde %1’den fazla düşüşle en son 23,72 dolardan işlem gördü.

Moor, 2022 yılına kadar altın ve gümüş konusunda iyimser olsa da, piyasa ivme kaybetmeye devam ederken Bitcoin fiyatının mücadele etmesini bekliyor.

Bitcoin 2021’de önemli hamleler görürken, dijital para birimi 2008’de piyasaya sürülmesinden bu yana en kötü yıl başlangıcını yaşıyor. Tüm kripto para piyasası, piyasa değerinin 1 trilyon dolar düştüğünü gördü. Bitcoin şu anda Kasım ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesinden %50’den fazla düştü.

“Bitcoin’de 37 bin dolar önemli”

Moor, Bitcoin için ilk kritik çizginin yaklaşık 37.000 dolar olduğunu söyledi. Piyasa bu desteği koruyabilirse, gücünün bir kısmını yeniden kazanma şansına sahip olabileceğini de sözlerine ekledi. Ancak bu seviyenin tutunamaması halinde fiyatlar çok daha aşağılara inecek dedi.

“Şu anda bulunduğumuz yer ile önceki zirve arasında düşüş eğilimi var ve bu, aşağıda bir başarısızlık göreceğimizi gösteriyor. Fiyatlar 37.000’in önemli ölçüde altına düşmeye başlarsa, Bitcoin’in başı daha fazla belaya girecek. Muhtemelen 28.000’e veya daha düşük bir seviyeye geri dönecek.”

kitco


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin