Bu rapor çok konuşulur: Luna Terra balinaları çöküş sırasında satış mı yaptı?

Piyasa LUNA’ya bağlı kaldı: Düşüş yüzde doksana dayandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası eşi görülmemiş olaylara tanık oluyor. Piyasada ani bir düşüş yaşanırken, Terra’nın LUNA’sı ve stablecoini düşüşü daha çok ateşliyor. Bir türlü düşüşe engel olamayan Terra ekibi, varlığı adeta dip seviyeye gönderdi.

Kimsenin beklemediği bir piyasa ile karşı karşıya kaldık. Bitcoin, dün yaptığı ufak bir tepkiden sonra yeniden aşağıya doğru döndü. Ancak BTC’nin dönüşü altcoinleri daha çok etkiledi. 

Terra (LUNA) ve ilgili stabilcoin TerraUSD (UST) fiyatları şu anda tüm proje çözülüyor gibi göründüğü için serbest düşüşte.

UST, ABD dolarına sabitlenmesi gereken algoritmik bir sabit paradır. Ancak buna rağmen düşüş yaşıyor. Normal şartlarda İlgili token Luna’yı içeren bir yanma mekaniği kombinasyonunun onu sabit tutması gerekiyor.

Ancak son birkaç gün içinde mekanizma, yatırımcıların çıkışa koşmasıyla bozuldu. Terra ekosistemini desteklemek için kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Luna Foundation Guard (FLG), stabilcoin’in sabitlenmesine yardımcı olmak için Pazartesi günü 1,5 milyar dolarlık varlık dağıtmış olsa da, bu yeterli olmadı. The Block Salı günü LFG’nin projeyi desteklemek için  1 milyar dolardan fazla aradığını bildirdi.

Luna’nın fiyatı, son 24 saatte %85’lik bir düşüşle Çarşamba günü 03:40 ET itibarıyla 4.51$’a düştü. Nisan ayında 116 doları gören LUNA, büyük bir düşüşe sahne oldu. Luna’nın bu kadar sert vurulmasının bir nedeni, UST için istikrar sağlamadaki rolüdür.

Aynı zamanda, UST mandalını tamamen kaybetti. Şimdi 0,45 dolarda. Bu da stablecoin sahiplerinin değerlerinin yaklaşık üçte ikisini kaybettiği anlamına geliyor. Stabilcoin düşüşü sırasında çeşitli noktalarda toparlanırken, şu anda henüz en düşük noktasında. Bugün gün içinde son olarak LUNA 4 doların alına düştü. UST/USDT paritesi ise 0,22 seviyelerine kadar düştü.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin