featured

Piyasa liderleri hafta sonunda nasıl performans gösteriyor? Bitcoin ve Ethereum fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin son 24 saat içinde %3,5 oranında değer kazanırken, en büyük altcoin olan Ethereum ise 3,000 dolar seviyesine yaklaştı. Cumartesi günü yapılan bu rallinin sonucunda küresel kripto piyasa değeri de %4’ün üzerinde bir yükseliş kaydetti.

Bitcoin

Piyasa lideri olan Bitcoin (BTC), bir haftalık volatilitenin ardından bir ralli yaparken; son on gün içinde ilk kez 42,000 doların üzerine çıktı.

Kripto fiyatları, Fed’in faiz artırımını takiben yüksek düzeyde belirsizlikle işlem gördü. Ancak piyasalar nihayet bu haberi atlatmış gibi göründüğü için, Bitcoin boğaları bir kez daha ortaya çıktı.

Kripto para piyasa Bitcoin

Bu yazının yazıldığı sırada BTC, 24 saatten kısa bir süre önce 40,402 dolardaki gün içi en düşük seviyesinden 42,195 dolara kadar yükseldi.

Bugünkü artış 10 günlük ve 25 günlük hareketli ortalamaların üzerinde çıktı. Ancak son fiyat belirsizliği nedeniyle hareketin yönü şüpheli olmaya devam ediyor.

Grafiğe bakıldığında BTC, 28 Şubat tarihinden beri kırılamamış olan 42,080 dolardaki uzun vadeli direnç noktasının altında işlem görüyor.

Bu tavan seviyesine ek olarak, 14 günlük RSI da 55,4 endeksindeki direnç noktasında bulunuyor. Eğer her iki engel de aşılırsa, BTC için 45,000 doların yolu açılacaktır. .

Ethereum

Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum’un fiyatı, art arda altıncı işlem seansında da yukarı doğru hareket etmeye devam ederken; cumartesi günü iki haftalık en yüksek seviyesine yükseldi.

Geçtiğimiz hafta ETH, ağırlıklı olarak 2,550 dolarda bulunan destek noktasına yakın işlem gördü.   Ancak haftanın başından beri piyasalar sürekli olarak bu noktadan uzaklaştı.

piyasa lideri Ethereum

Cumartesi günü, fiyatlar 2,973 dolar ile zirveye ulaştığı için kritik bir seviye olan 3,000 dolara çok yaklaşıldı.

RSI göstergesi engelleri aşmaya devam ederken ve şu anda altı haftanın en yüksek seviyesinde işlem görüyor. Bugünkü işlem seansı başarılı bir şekilde devam ederse ETH yakın bir zamanda 3,000 dolara dokunabilir.

Ancak bu, ayılar tarafından kurulan bir boğa tuzağı da olabilir. Çünkü daha önce bu noktada meydana gelen birkaç piyasa geri dönüşü de görülmüştür.

Bitcoin.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin