featured

Piyasa lideri Bitcoin yüzde 5 düştü, yatırımcıları panik sardı! Daha fazla olumsuzluk mu geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, bugün yapılan fiyat analizine göre düşüş gösteriyor. BTC, sabahtan beri güçlü bir satış baskısı altında.

32,500 dolarda bulunan direnç noktasından güçlü satış hareketi ile karşı karşıya kaldığı için bugün düşüş gösteriyor. Bitcoin, sırasıyla önemli direnç noktalarını kırdı ve bu da 24 saat içinde daha fazla düşüş yaşanmasına sebep olabilir.

Bitcoin fiyat

Piyasa, geçtiğimiz günlerde biraz toparladıktan sonra sın 24 saat içinde yeniden düşüşe geçti. Piyasa lideri olan Bitcoin %5,62 oranında kayıp yaşarken, en büyük altcoin olan Ethereum ise %5,6’nın üzerinde düşüş yaşadı. En iyi altcoin’lerin geri kalanı daha da büyük değerler kaybetti.

Son 24 saatteki Bitcoin fiyat hareketi

Son 24 saat içinde BTC 30,376,32 dolar ile 32.176,48 dolar aralığında işlem gördü. Bu da piyasada güçlü bir oynaklık olduğunu gösteriyor. İşlem hacmi %13,03 azalarak toplam 33,35 milyar dolara gerilerken, toplam piyasa değeri ise 579,6 milyar dolar civarında işlem gördü ve %46,1 oranında piyasa hakimiyeti sağladı.

BTC 4 saatlik fiyat grafiği analizi

4 saatlik grafikte, BTC fiyatının gün sonunda daha da aşağı yönlü hareket edeceğini gösteren güçlü satış baskısının hâlâ hâkim olduğunu görülüyor.

Bitcoin fiyat hareketi, geçen haftanın sonunda önceki konsolidasyon alanından sahte bir çıkış gördü. 28,000 dolar işaretini kısaca test ettikten sonra, BTC aşağı yönlü hareketi reddetti ve yükselmeye başladı.

Pazartesi günü, BTC 31,000 dolarda bulunan ana direnç noktasına doğru güçlü bir baskı gördü. Bir miktar konsolidasyonun ardından yükselen kırılma, piyasanın giderek daha fazla yükselişe geçtiğini göstererek 32,500 dolarda yeni bir zirveye yol açtı.

Dün, daha fazla yükseliş açıkça reddedildi ve Bitcoin fiyatının tersine dönmesine neden oldu. Daha düşük güçlü itiş bugün erken saatlerde takip edildi. Böylece piyasa liderinin fiyatı 31,000 doların altına düştü. Genel olarak, son saatlerde görülen fiyat hareketi göz önüne alındığında, BTC önümüzdeki günlerde 29,000 dolarda bulunan ana destek noktasına geri düşebilir.

Sonuç olarak

Piyasa sabahtan beri hızla düşmeye başladığından, Bitcoin fiyat analizi bugün düşüş gösteriyor. Bu nedenle, 30,000 dolar seviyesinin kırılması ve hafta sonuna kadar BTC fiyatının daha da düşmesi bekleniliyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin