featured

Piyasa lideri Bitcoin, yeniden 20,000 doların üstünde! Bu kez tutunabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, yeniden 20,000 doların üzerine çıkmayı başardı.

Kripto piyasası hâlâ yatay bir trendde hareket ediyor. Bitcoin’in 18,500 doların altına düşmesinin ardından fiyatlar yeniden yükseldi ve şu anda 20,000 dolar seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Bitcoin artık kesin olarak yükselişe mi geçiyor?

Kripto para piyasasında neler oluyor?

Bitcoin fiyatı 18,500 doların altına kadar düştü. Hatta tam bir hafta boyunca bu düşük fiyat etrafında konsolide oldu. Bu da kripto pazarında düşüş eğilimine yol açtı. Çoğu kripto para birimi düşüş eğilimindeydi. Ayrıca kendi destek alanları etrafında konsolide oldular. BTC, kripto pazarında hâlâ %40 gibi önemli bir pazar hakimiyetine sahip. Bu, diğer kripto para birimlerinin Bitcoin’in fiyat hareketinden etkilenmesine neden olur.

BTC konsolide olduğunda, diğer kripto para birimleri de konsolide olma eğilimindedir. Bitcoin’in fiyat hareketini çoğu kripto para birimiyle karşılaştırırsak, oldukça benzer bir modelle karşılaşabiliriz. Karşılaştırma için, aşağıdaki BTC ve ETH fiyat grafiklerine bakabilirsiniz.

Bitcoin grafik

BTC, 20,000 doların üzerinde

Daha önce belirtildiği gibi, Bitcoin 18,500 dolar ile 22,500 dolar arasında konsolide oluyordu. Son zamanlarda piyasa liderinin fiyatı, 18,500 dolar civarındaki konsolidasyon alanında işlem görüyordu. Neredeyse bir hafta boyunca fiyatlar nispeten düşük kaldı. Bu yüzden çoğu yatırımcı, pozisyonlarını kapattı.

Ancak büyük teknoloji şirketleri yeniden BTC stoklamaya başladı. Microstrategy, yaklaşık 6 milyon dolar değerinde 301 adet BTC token’ı satın aldı. Bu tür alımların gerçekleşmesiyle birlikte, kripto fiyatlarının artması kaçınılmazdır.

Fiyat hedefi nerede?

Bitcoin’in üst konsolidasyon bandına doğru ilerlediğini bildiğimize göre, ara sıra ayarlamalarla yükseliş trendine devam edeceğini varsayabiliriz. Bunun için ilk hedef 22,500 dolar seviyesi olacaktır. Burası, fiyatın daha önce geri döndüğü ve yükseliş trendine devam edemediği yerdir. Bu nedenle, o bölgede ilk geri çekilme bekleniyor.

Fiyat için ikinci hedef 25,000 dolar seviyesindedir. İlk hedefe başarıyla ulaşıldığında, ikinci hedefe daha kolay ilerleneceğini varsayabiliriz. Şimdi, Bitcoin ne zaman 25,000 dolara ulaşacak diye sorabilirsiniz. BTC fiyatlarının 18,500 dolardan 25,000 dolara çıkması daha önce yaklaşık 1 buçuk ay sürmüştü. Aynı şeyin şimdi de olacağı ve bunun Kasım 2022 civarında gerçekleşeceği düşünülüyor.

CryptoTicker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin