Bitcoin fiyatı için hangi yön mümkün? Yükseliş mi, yoksa daha fazla düşüş mü?

Piyasa kan banyosu yaptı: Kripto tasfiyesi neredeyse 1 milyar dolara ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası kan kusmaya devam ediyor. Kripto para birimlerinin çoğu, FTX’in iflas ettiğine dair söylentilerin körüklediği dünkü panik satışları oluştu. Bu da 9 Kasım Çarşamba gününe de kan sıçramış oldu. 

Bitcoin yaklaşık 18.000 dolara düşerken, Ethereum 1.300 doların altında önemli bir kaybın eşiğindeydi. Küresel kripto piyasa değeri, önceki güne göre %11’in üzerinde kayıp yaşadı. Bu da piyasa değerinin, 905 milyar dolara düşmesine neden oldu.

Kripto tasfiyesi ise neredeyse 1 milyar dolara ulaştı. Büyük çöküntü Long ve Short işlemlerini ortaya çıkardı.

BTC fiyat baskısı, satıcıların mevcut iki yıllık makro düşükleri çıkardığını gösteriyor. BTC fiyatı kısa bir süreliğine iki yılın en düşük seviyelerine düşmesiyle beraber kripto tasfiyesi gerçekleşti. Bitcoin, 8 Kasım’da 200 milyon dolarlık Long pozisyonu tasfiye etti. BTC fiyatı iki yılın en düşük seviyesini belirledi.

Kripto tasfiyesinde yatırımcılar saf dışı kaldı

Son 1 gün içinde 380.000’den fazla kripto yatırımcısı tasfiye edildi. Bu da 900 milyon doların üzerinde pozisyonun kapanmasına neden oldu. Bitcoin, Ethereum, Solana ve FTX’in kripto tasfiyesi en fazla yaşananlar arasında kaydedildi.

Bitcoin likidite açısından en çok zararı gören varlık oldu. Yatırımcılar, BTC’de kabaca 233 milyon dolar kaybetti. Bu durum Ethereum içinde gerçekleşti. 175 milyon dolarlık tasfiye ile takip etti. Piyasanın en değerli varlıklarını Solana ve FTX tokenleri takip etti. Sırasıyla 41,5 milyon dolar ve 28,4 milyon dolar kripto tasfiyesi görüldü.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin