Piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para

30 Mart 2023 – Piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para haber – Piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para birimi. Kripto para birimleri son yıllarda popülerlik kazanmıştır. Bitcoin’in piyasaya sürülmesiyle birlikte kripto para birimleri daha geniş bir kitle tarafından tanınmaya başlamıştır. Bugün, piyasa değerleri milyarlarca doları aşan birçok kripto para birimi vardır.

İşte, piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para birimi:

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimidir. 2009 yılında piyasaya sürülen Bitcoin, merkezi olmayan bir dijital para birimidir. Bitcoin, blok zincir teknolojisi sayesinde güvenli ve anonim bir şekilde transfer edilebilir. Kripto paraların atası olarak da adlandırılan Bitcoin’in yazının yazıldığı tarihteki piyasa değeri 541.1 milyar dolardır. Bitcoin simgesi BTC.

2. Ethereum (ETH)

Ethereum, piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimidir. 2015 yılında piyasaya sürülen Ethereum, akıllı sözleşmeleri ve blok zincir tabanlı uygulamaları destekleyen bir platformdur. Ethereum’un piyasa değeri 217.9 milyar dolardır. Ethereum simgesi ETH.

3. Tether (USDT)

Tether, piyasa değerine göre üçüncü en büyük kripto para birimidir. Tether, sabit bir değeri olan bir stabilcoin’dir ve genellikle diğer kripto para birimleriyle işlem yapmak için kullanılır. 1 Tether = 1 ABD dolarıdır. Tether’İn piyasa değeri 79.5 milyar dolardır.  Tether simgesi USDT.

4. Binance Coin (BNB)

Binance Coin, piyasa değerine göre dördüncü en büyük kripto para birimidir. Binance borsasının kendi kripto para birimi olan Binance Coin, borsanın işlem ücretlerinde kullanılır ve kullanıcılara ekstra indirim sağlar. Binance coin simgesi BNB.

5. USD Coin (USDC)

USD Coin, piyasa değerine göre beşinci en büyük kripto para birimidir. USD Coin, sabit bir değeri olan bir stabilcoin’dir ve diğer kripto para birimleriyle işlem yapmak için kullanılır. USD coinin piyasa değeri 32.7 milyar dolardır. USD coin simgesi USDC.

6. Ripple (XRP)

Ripple, piyasa değerine göre altıncı en büyük kripto para birimidir. Ripple, finansal kuruluşlar arasında düşük maliyetli, hızlı ve güvenli bir ödeme ağı sağlamak için kullanılır. Ripple piyasa değeri 27.7 milyar dolardır. Ripple simgesi XRP.

7. Cardano (ADA)

Cardano, piyasa değerine göre yedinci en büyük kripto para birimidir. Cardano, akıllı sözleşmeleri destekleyen bir blok zincir platformudur ve daha sürdürülebilir bir blok zincir ağı hedeflemektedir. Cardano piyasa değeri 13 milyar dolardır. Cardano simgesi ADA.

8. Dogecoin (DOGE)

Dogecoin, piyasa değerine göre sekizinci en büyük kripto para birimidir. Dogecoin, bir şaka amaçlı başlatılan bir kripto para birimi olmasına rağmen, son zamanlarda büyük bir popülerlik kazanmıştır. Özellikle Elon Musk’ın Twitleri, meme coin adına verilen gruba giren Doge coin için oldukça popülerlik kazanmasına neden olmuştur. Doge coinin piyasa değeri 10.3 milyar dolardır. Dogecoin simgesi DOGE.

9. Polygon (MATIC)

Polygon, piyasa değerine göre en yüksek dokuzuncu kripto para birimidir.  Polygon, ölçeklenebilir blok zinciri çözümleri sunan açık kaynaklı bir platformdur. Polygon, ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmek için Ethereum blok zinciriyle birlikte çalışır ve Ethereum tabanlı uygulamaların daha hızlı, daha ucuz ve daha verimli bir şekilde çalışmasına olanak tanır. MATIC ise Polygon’un yerel kripto para birimidir ve platformda işlem ücretleri ödemek için kullanılır. Ayrıca, MATIC token sahipleri, Polygon ağına katkıda bulunarak ödüller kazanabilirler. Polygon piyasa değeri 9.9 milyar dolardır. Polygon simgesi MATIC.

10. Solana (SOL)

Solana, piyasa değerine göre en büyük onuncu kripto para birimidir. Solana, yüksek performanslı ve düşük maliyetli bir blok zinciridir. Daha hızlı işlem onaylama süreleri ve daha düşük işlem ücretleri sayesinde, Solana, diğer blok zincirlerine kıyasla daha ölçeklenebilir ve daha verimli bir platform olarak öne çıkmaktadır. Solana, merkezi olmayan uygulamaların (dApps), stabilcoinlerin ve NFT’lerin (benzersiz dijital varlıkların) geliştirilmesinde kullanılabilir. SOL, Solana blok zincirindeki işlemlerin gerçekleştirilmesi için kullanılan yerel kripto para birimidir ve aynı zamanda Solana ağının yönetiminde yer alan token sahiplerine ödüller vermek için kullanılır. Solana piyasa değeri 7.8 milyar dolardır. Solana simgesi SOL.

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin