Piyasa bir salıdırı daha gördü: Kripto piyasa yapıcısı Wintermute saldırıya uğradı

Piyasa bir hack daha gördü: Kripto piyasa yapıcısı Wintermute saldırıya uğradı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasında yaşanan saldırılar olumsuz yönde her zaman etki göstermiştir. Bunu senelerdir görebilmemiz mümkün. Büyük saldırılar her zaman hem projelerin kendisini hem de piyasayı etkide bırakmıştır. Bugün ise önemli bir piyasa yapıcı saldırı altında kaldı. Saldırının boyutu ise ciddi boyutta…

Dijital varlık algoritmik piyasa yapıcısı Wintermute, DeFi operasyonlarında yaklaşık 160 milyon dolar kullanıldı. CeFi ve OTC operasyonlarının etkilenmediği gelen haberler arasında.

Wintermute, hack saldırısı

Kurucu ve CEO Evgeny Gaevoy’a göre kripto piyasası yapıcı firma Wintermute 160 milyon dolara saldırıya uğradı. Saldırının hemen ardından ise  firma çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Gaevoy bugün Twitter’da paranın DeFi operasyonlarıyla ilgili olduğunu ve merkezi borsa ve tezgah üstü tekliflerin etkilenmediğini söyledi. Gaevoy, 

“Özsermayede bu miktarın iki katı kadar borcumuz var. Wintermute ile MM anlaşmanız varsa, paranız güvende. Hizmetlerimizde bugün ve potansiyel olarak önümüzdeki birkaç gün boyunca bir kesinti olacak ve sonrasında normale dönecek.”

Gaevoy, 90 varlığın çalındığını söyledi. İki token miktarı 1 milyon ile 2.5 milyon dolar arasında, geri kalan 1 milyon doların altındaydı. Şirkete göre, beyaz şapkalı bir hack’in saldırıyı tespit ettiği de düşünülüyor.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin